Trainer veteranen na 1 wedstrijd al onder druk

Eindelijk was het dan zover. De eerste wedstrijd van seizoen 2019-2020 voor de veteranen. De eerste test voor de nieuwe aanwinsten. Na bijzonder drukbezochte trainingen en enthousiaste reacties op de vraag of men zondag beschikbaar was, stonden de sterren gunstig voor de trainer.

Over de opstelling was enorm lang en uitvoerig nagedacht. Verschillende scenario’s passeerden de revue. Alle pro’s en contra’s werden op een rijtje gezet. Hulplijnen werden ingeschakeld, consultant ingehuurd en 2 minuten later was de opstelling bekend.

Vanaf de aftrap worden we onder druk gezet. Wijnand denkt dat hij na het afscheid van Paul keeper is geworden, maar dat is toch echt Dieks, dus krijgen we een vrije trap tegen op 8 meter van de goal. Aangezien wij op kleine goaltjes voetballen vind de muur het wel logisch om op te springen als de vrije trap genomen wordt. Gelukkig let Dieks wel goed op en zet zijn voet tegen de bal.

Dit is het begin van een bijzonder slechte eerste helft. We zoeken vaak de moeilijke oplossing, hebben een erg laag baltempo. Uit een corner en een klutsbal en weer een vrije trap scoort Juventa 3 keer. Even later lijkt het tij te keren want wij krijgen ook een vrije trap in kansrijke positie. Wijnand gaat achter de bal staan, naar later blijkt slechts om zijn vizier scherp te stellen, want deze bal gaat nog huizenhoog over!

Nu we toch dik achter staan lijkt het wel of de spanning eraf is en gaan we iets beter voetballen. Of moet ik zeggen minder slecht?

We krijgen kleine kansjes en na een overtreding op Wijnand krijgen wij op geringe afstand van de goal een vrije trap. Wijnand denkt dat hij nu wel succesvol zal zijn. Wij weten niet waar hij die wijsheid vandaan haalt gezien zijn vorige vrije trap, maar laten hem toch de vrije trap nemen. Wijnand heeft inderdaad zijn vizier goed afgesteld en jaagt de bal in het doel 1-3. Daarna laatt Rinus ook van zich horen. Hij verovert de bal op het middenveld, begrijpt dat afspelen geen zin heeft dus gaat zelf goed door. In 2 pogingen scoort hij uiteindelijk de 2-3. Het lijkt erop dat we nog voor rust het tij gaan keren, want eindelijk geeft Stefan zijn 1e goede lange pass welke goed voor Dick valt. Dick legt mooi breed op Hans EN………………… helaas raakt Hans de bal net niet goed. We gaan dus de rust in met een 2-3 achterstand, maar wel met het vertrouwen dat er meer in zit!

Aangezien wij het gebruikelijke corrigerende geluid van achteruit moeten ontberen probeert de trainer in de rust orde op zaken te stellen en iedereen duidelijk te maken dat er echt zorgvuldiger met balbezit omgegaan moet worden! Natuurlijk geeft de trainer ook aan hoe wij moeten gaan spelen om alsnog de achterstand om te buigen in een voorsprong. Met een aantal briljante adviezen op zak beginnen we aan de 2e helft.

Jammer genoeg werkt Juventa niet mee. Hun eerste aanval is een lange bal welke achter onze verdediging valt, door hun spits opgepikt wordt en uit de draai schiet hij de 2-4 onder Dieks binnen.

Er volgen daarna meerdere mooie aanvallen van ons. Rudi passeert de keeper 2 keer, maar 1 keer is de keeper in 2e instantie nog net op tijd om de bal voor de lijn te pakken en de 2e kaar gaat de bal net naast. Ad verlengt de bal daarna nog een keer mooi met de buitenkant voet, maar daar heb je niks aan als je medespeler de bal daarna over schiet. Daarna gooit Ad verdedigend alles in de strijd om toch vooral niet nog een tegengoal te incasseren. Hij vergeet daarbij even dat wij geen slidings mogen nemen en hoewel hij wel fraai de bal blokt is dat dus een vrije trap tegen. Wij organiseren niet snel genoeg en de bal wordt rechtstreeks in het doel geschoten 2-5. Hoewel een overwinning nu wel ver weg is laten we ons niet ontmoedigen. Ook onze nieuwe aanwinst Michel blijft goed doorgaan en staat bij een fraaie combinatie tussen Ad en Dick op de juiste plek. Michel schiet de 3-5 rustig in de hoek. Jammer dat we gelijk daarna de 3-6 om de oren krijgen. De laatste 5 minuten golft het spel enorm heen en weer. Een middenveld bestaat niet meer, spitsen staan in de verdediging, verdedigers in de spits, ballen vliegen alle kanten op, behalve de goeie. Spelers rennen rond als ongeleide projectielen, en in deze georganiseerde chaos scoort Wijnand toch nog de 4-6.

De eerste nederlaag is een feit en het eerste witte zakdoekje is al weer gesignaleerd.

Het leven van een trainer in de hoogste divisie van het veteranen voetbal is niet makkelijk!