De veteranen gaan naar het oosten

Dit verslag begint met de start van de wedstrijd. Het is de eerste wedstrijd van de veteranen 45+ na het overlijden van onze motor Hennie Hagen. Als eerbetoon wordt voor aanvang van de wedstrijd een minuut stilte gehouden gevolgd door een kort applaus. We spelen met rouwbanden. Dank SDC`12 voor de medewerking.

Hoe groot de overgang ook is, we moeten proberen te blijven lachen want het leven gaat door. Dus ondanks dat onze gedachten soms nog afdwalen naar Hennie, komt die eerste wedstrijd er aan en ook een wedstrijdverslag hoort daar bij. De wedstrijdvoorbereiding begint al eerder in de week. Tom, onze grote leider, belt met Ad-interim om te vragen of hij het team zondag wil coachen want hij is een weekendje weg. En of hij ook donderdagavond wil regelen want Tom moet al vroeg weg. Waar naar toe? Naar Rome. En dan is de eerste gedachte: op audiëntie. En de tweede gedachte: dan kan hij beter van tevoren vast het nodige gaan opbiechten.

Dat betekent dat Ad-interim een soort tussenpaus is. Ondanks grappen over zwarte en witte rook werd donderdagavond een selectie samengesteld op basis van kwaliteit en aanwezigheid. We hebben er 9 nodig en meer waren er ook niet,  dus hadden we de sterkste opstelling. Hoe laat weg? Donderdagavond wordt gezegd dat 08:15 veel te vroeg is en als die zwischen-pabst dan 8:25 uur op de groepsapp zet, is dat weer veel te laat want “ik heb een jaar in Denekamp gewerkt en dat is een uur rijden”. Degene die pas om 08:25 uur weg wilde en eerst nog koffie nodig had, kwam als laatste aan fietsen met een smoes over een wentelteefje of zoiets…

Vertrekken. Eerst checken of iedereen ID of paspoort bij zich heeft want je zult maar een keer de bal over het doel schieten en Über die Grenze moeten ophalen. Richting Du und Dass Land en waar ze altijd zeggen: Wir arbeiten für Sie maar je ziet het nooit. Gelukkig mogen we kort voor Die Grenze in Denekamp afslaan.
De tussenpaus krijgt de zegen van het team voor de opstelling en de tactiek. SDC is een sterke tegenstander, heeft alles nog gewonnen met meer dan 10 doelpunten verschil en dus moeten we de mouwen opstropen und gehen mit die Banane.

In de allereerste minuut moet de keeper van SDC ingrijpen op een vlammend schot van Ton W en een minuut later verricht hij de volgende redding. Direct daarop wordt Paul getest maar ook hij keept uitstekend. Het spel golft op en neer. Heeten heeft een hechte defensie en SDC wil Heeten laten komen om dan snel te counteren. In de 10e minuut een knap schot van Stefan maar helaas dito redding van de keeper. Daarna krijgt SDC meer overwicht en in de 12e minuut scoren ze 1-0. De druk wordt opgevoerd maar Heeten voetbalt goed en pas een paar minuten voor rust volgt de 2-0.

In de rust overleg over de te volgen tactiek. SDC lijkt achterin het meest kwetsbaar maar voor je daar bent moet je de tent achterin open zetten en daarmee speel je ze in de kaart. Maar toch proberen. Alle goede bedoelingen ten spijt is SDC vanaf de eerste balomwenteling de bovenliggende partij. Paul moet kort achter elkaar drie reddingen verrichten: Wunderbar!

Ton had aangegeven niet lekker te zijn en wilde alleen invallen als het nodig was en na vijf minuten viel ook Harold uit met liesklachten. Dus waren we door onze wissels heen. Kort daarop maakte SDC na een snelle omschakeling de 3-0. We blijven goed voetballen en SDC is zo veel tegenstand niet gewend waardoor er soms wat lichte irritatie ontstaat binnen hun team. Stefan weet nog bijna het doelpunt van het jaar te scoren door een lob over 40 meter net over het doel van de tegenstander te schieten. Kort voor het einde maakt SDC ook nog de 4-0.

Prima teamprestatie en met de geestelijke bijstand van de tussenpaus konden we ondanks de flinke nederlaag toch met een goed gevoel terug naar onze eigen Heimat.

Gerard Rensen

Harry Wichink