Getergde “eerste” wissel

Vandaag stond de thuiswedstijd tegen Rksv uut Riessen op het programma. Vorige week moesten wij ook al tegen een ploeg uut Riessen, maar toen kwamen de onzen maar niet in de vooruit! En daar werd nog wel even over gesteggeld.

Was het onderschatting, motivatie problemen, deed iedereen maar wat of was het de coaching? Want hoe is het mogelijk dat je van een laagvlieger verliest. Er ging al een wit zakdoekje omhoog. Maar om nu de schuld in de schoenen te schuiven van de “leerlingLeider” gaat toch wel te ver. Hij is nog jong en onschuldig. We zullen het maar collectief falen noemen. De leider zet de verkeerde in het veld, de spits schopt die bal er niet in, de middenvelders doen maar wat, de verdedigers laten de man lopen en de keeper…..ja, de keeper.  Maar om de boel weer in rustiger vaarwateren te krijgen, heeft de “MeesterLeider”  zijn leerling maar een zondag rust gegeven.  Even de puntjes weer op de i zetten en muiterij gelijk de kop in drukken. Ja Muiterij,  want je kan natuurlijk geen basis plaats op eisen. De eerste wissel was al bekend.  En ik moet zeggen, het heeft gewerkt. Of was het dat de heren konden uitslapen. Om 10.45 uur was de aftrap op veld 2 of is het nu veld 1.  En als je zo laat kunt voetballen, hebben zelfs de boeren onder ons alle tijd om op tijd te komen. En dan nog komt Erwin 2 minuten te laat. ONZE trekker wilde niet starten! Tweede wissel ook bekend.

Het was al gauw duidelijk dat de doordachte stategie zijn vruchten ging afwerpen. We begonnen sterk aan de wedstijd. Zette Rksv gelijk met de rug tegen de muur. Maar als er een muur staat moet je er nog wel doorheen komen. Tot het moment dat de “eerste” wissel het veld in kwam, lukte dat maar niet. En dan na zes minuten wordt hij ingezet, de “eerste” wissel. En getergd gaat hij het veld in. De “Meesterleider” heeft een gevoelige snaar geraakt bij hem. Hij was bewegelijk en aanspeelbaar als nooit te voren. En met een mooie combinatie geeft hij een prima assist op Rudi, 1-0. De wedstrijd is open gebroken. En niet veel later precies andersom en de “eerste” wissel rondt nu zelf goed af,  2-0. Dit was ook gelijk de ruststand.

In de rust nog even de puntjes van de i aanscherpen. En dan zijn er nog spelers die onder die bespreking met de mobiel liggen te klooien, om naar uitslagen te kijken van andere wedstijden.  De “Meesterleider” grijpt direct in en zet Stefan wissel. De tweede helft is nog maar net onderweg en Harry valt geblesseerd uit. Een tegenvaller. Maar we laten ons niet van de wijs brengen en houden ons aan de puntjes van de i. En het werkt. Met een mooie combinatie via onze “eerste” wissel  maakt Rudi zijn tweede van de dag. 3-0 en het voltallige publiek geniet van het oogstrelende voetbal. En de tandem dondert maar door. Rudi en “eerste” wissel weten elkaar goed te vinden vandaag. Ze zijn nog drie keer gelukkig in de combinatie zodat de eindstand op 6-0 uitkomt. Erwin heeft dit allemaal niet gezien, hij loopt strompelend naar de kleedkamer. En dat doet hij morgen en de hele week ook nog wel, auw!  Vandaag twee hattricks, Rudi  en “eerste” wissel. Het was wel een Meesterzet  die “eerste” wissel van de “Meesterleider” of ligt dat er te Dick op! Niettemin, de neuzen staan de goede kant weer op, de motivatie en het plezier is weer terug. We zitten weer in rustige vaarwateren. Volgende week mag de “Leerlingleider” weer de gelederen leiden. Nog twee wedstrijden kijkt de “Meesterleider” over de schouders van hem mee. Volgend jaar moet hij op eigen benen staan! Want als de leerling steeds vaker de meester overtreft wordt het tijd dat………………………….

Gerard Rensen

Harry Wichink