Deze keer scoort Jos niet bij de dames.

Zondagmorgen 7.50 uur Dick staat al te trappelen van ongeduld voor een dichte kantine! Normaal zijn mensen te vroeg als de klok verzet wordt, maar je hebt altijd uitzonderingen. Gelukkig was Dick er om 8.50 uur ook weer en hebben we alsnog gezamenlijk een bak koffie gedronken. Toen ook Jos (onze man van de tijd) om 9.00 uur aanwezig was konden we afreizen naar Rijssen.

De trainer heeft voor de wedstrijd aangegeven dat we gelijk druk gaan zetten en Rijssen op die manier er niet uit laten komen. Rijssen heeft namelijk geen super goed team, maar je moet ze niet de ruimte geven, want dan kunnen ze wel een aardig balletje trappen. De kansen zullen dan vanzelf komen. Aldus sprak de trainer.

Tijdens de warming up zien we dat er dit jaar 2 dames meespelen bij Rijssen Vooruit. Jos heeft gelijk een glimlach op zijn gezicht en merkt droogjes op dat hij deze keer dus 2x zoveel kans heeft om bij een vrouw te scoren. Eens zien of hij na de wedstrijd ook nog zoveel praatjes heeft!

De wedstrijd kent een rustig begin. De eerste echte kans (of moet ik zeggen mogelijkheid) is voor Louis, maar hij schiet op de keeper. Wij blijven druk zetten, op enig moment spelen we zo diep dat zelfs Harrie in de spits opduikt en goed door Dick in stelling gebracht wordt. Helaas schiet Harrie deze bal over. Daarna schiet Louis nog een keer van afstand over en Dicks schot wordt door de keeper tot corner verwerkt. In het 2e gedeelte van de 1e helft komt ook Rijssen vooruit. De counter kan nog net door Paul over getikt worden. Een daarop volgende counter kunnen we onderscheppen voordat ze bij de goal zijn. Vlak voor rust probeert de spits van Rijssen vanaf de middellijn te scoren. Op zich goed gezien dat Paul niet goed stond opgesteld, maar dan moet je wel enigszins op goal schieten, want nu was het zo ongeveer een ingooi!

Al met al een slechte eerste helft van onze zijde. In de rust grijpen de spelers in en wordt de tactiek aangepast. Afgesproken wordt om Rijssen meer te laten komen zodat er ruimte ontstaat voor ons. Want in de eerste helft kon Rijssen zich steeds snel weer herstellen doordat wij het veld erg klein hielden.

Na 5 minuten in de 2e helft leiden wij echter erg slordig balverlies op het middenveld (met andere woorden een k.. pass zo in de voeten van de tegenstander). Vanaf het middenveld loopt hun nr. 10 op de goal af en schiet in de uiterste hoek 1-0. Nu wordt het voor ons dus zaak om eindelijk te gaan scoren. Op zich moet dat kunnen want de conditie van de Rijssense spelers is niet top. Echter wij proberen het wel, maar we leiden, net als in de eerste helft, veel te veel balverlies. Er wordt wel relatief veel op goal geschoten. Daar zitten ook genoeg ballen bij die normaal gesproken tot doelpunt gepromoveerd zouden worden, maar vandaag lukt het niet. Steeds zit er een been, paal of keeper tussen. Tenminste ALS de ballen al op goal komen. Het is een heel eentonig spelbeeld. Rijssen komt er echter nog wel een keer heel sterk uit en wij hebben geluk dat deze bal op de paal gaat.

Het eindresultaat laat zich raden, het blijft 1-0 voor Rijssen Vooruit. Hopelijk is dit een goede les voor de trainer, want wij hebben ruimte nodig om het beste uit ons eigen spel te halen. Daarbij past het niet om de tegenstander met de rug tegen de goal te zetten! Frans was zo enorm aangeslagen door het verlies dat hij de hele middag gebruikt heeft om met zijn te heet gewassen poedel langs het water te gaan wandelen en zo te proberen om deze wedstrijd te vergeten. Wij zullen donderdag eens informeren of dat een gelukt is.

Helaas voor Jos, hij heeft bij geen van de 2 dames kunnen scoren. En helaas voor ons, Dick was een uur te vroeg scherp!

Gerard Rensen

Harry Wichink