Maakt de trainer het verschil tegen Nieuw Heeten?

Vol goede moed begon de trainer aan de voorbereidingen voor de uitwedstrijd tegen Nieuw Heeten. De afgelopen weken was de trainer zondags niet aanwezig geweest en prompt werden die wedstrijden gelijk gespeeld! Volgens de redenatie van de trainer is 1+1 nog steeds 2, dus nu hij wel aanwezig kon zijn komen de punten vast weer binnen stromen.

Op donderdag was de trainingsopkomst niet echt top, maar er waren ruim voldoende fitte spelers om uit te selecteren. Na de bekendmaking van het team volgt er toch nog een afmelding en de eerst volgende in de rij geeft aan ook niet volledig fit te zijn dus toen moest de trainer uit noodzaak toch Hennie maar weer oproepen.

Zondagmorgen 8.15 uur koffie. De trainer is de ballen aan het verzamelen en net als hij de kantine in wil lopen voor een kop koffie komen de spelers uit eigen beweging al uit de kantine gelopen. Klaar om de strijd met Nieuw Heeten aan te gaan. De trainer ziet dit met genoegen gebeuren, een gretige selectie is natuurlijk altijd lekker om mee te werken!

Voor de wedstrijd informeert de trainer nog even bij een Heetenaar met Nieuw Heetense roots of er nog tactische wijzigingen bij de tegenstander zijn geweest waarop ingespeeld moet worden. Het blijkt dat Nieuw Heeten dit jaar het middenveld is gaan versterken door een veel scorende spits een linie terug te halen om zodoende meer voetbal op het middenveld te krijgen. Dit is een kolfje naar de hand van Heeten, want gezien de beschikbare spelers beschikken wij vandaag over een potentieel sterk middenveld. Daarmee kunnen wij elk voetballende gevaar lam leggen.
Voor aanvang van de wedstrijd verontschuldigd de scheids zich al even voor het feit dat hij niet mee kan rennen agv zijn herstel van e enkelbreuk. Voor ons geen probleem zolang hij bij twijfel maar in Heetens voordeel fluit! Aldus werd afgesproken en niets stond een succesvolle wedstrijd (voor Heeten en de trainer!) nog in de weg. Nadat ook Rudi gearriveerd is om bij aanvang van de wedstrijd Hennie naast de lijn te vergezellen kan de wedstrijd beginnen (ja Hennie, als je als laatste opgeroepen wordt sta je niet automatisch in de basis!).

De eerste 15 minuten van de wedstrijd zijn duidelijk voor Heeten. Enkele goede aanvallen worden echter niet tot doelpunt gepromoveerd. 1 “aanval” moet ik hierbij wel even apart benoemen. Als je namelijk de spits bent en ook in het topscoorders klassement soeverein aan de leiding gaat dan laat je normaal gesproken geen enkele kans, hoe klein dan ook, toch onbenut? Helaas lukt het Dick echter niet om de pardoes in zijn voeten gespeelde bal in het volledig lege doel te schieten! Is dit misschien een klassiek voorbeeld van match fixing? Nee dat gebeurt niet in Nieuw Heeten! Vlak na deze buitenkans wordt Hennie dan toch eindelijk in het veld gebracht. Hennie is duidelijk getergd en zet alles op alles om aan de trainer te laten zien dat hij een basisplaats verdient. Hij verovert de bal op het middenveld sprint naar voren, is vele malen sneller dan zijn medespelers, daardoor heeft hij geen afspeelmogelijkheden, hij besluit zelf te schiet, want wat moet je anders in zo’n geval, helaas schiet hij op de keeper. Nadat de Heetense storm een beetje is gaan liggen gebruikt Nieuw Heeten hun sterke wapen. De snelle omschakeling. Van achteruit wordt de bal achter de verdediging gelegd. Voor de nieuwkomers onder de lezers: wij spelen op een half veld, dus zooooo moeilijk is dat niet om de bal achter de verdediging te leggen, maar om er vervolgens iets goeds mee te doen is een stuk lastiger. Nu maakt Harrie het de spits wel iets makkelijker door aan de verkeerde kant te dekken, maar helaas voor ons heeft de Nieuw Heetense Dick geen moeite om de touwen te vinden. 1-0.

Daarna krijgt Nieuw Heeten nog diverse kansen en ook Rudi mag nog een keer op goal schieten, maar mede door een nipte redding van Harold blijft de ruststand 1-0.

In de rust wordt afgesproken om slechts 1 ding anders te doen in de 2e helft, namelijk de kansen wel afmaken. Als we dat doen dan gaan de punten alsnog mee naar Heeten.

Gelijk in de 2e helft zetten wij druk op de verdediging. Het gevolg is dat Nieuw Heeten praktisch niet meer over de middellijn komt. Het is echter dusdanig druk voor de goal dat we maar moeilijk een gaatje kunnen vinden. Louis schiet een keer van afstand, Dick schiet nog eens een keer hooog over en daarna een keer naast, waardoor de gedachte aan match fixing weer even de kop op steekt. Nieuw Heeten graaft zich nog verder in. Maar dan bewijst Dick dat hij niet met een dick gevulde portemonnee naar huis gaat. Hij maakt een echte spitsen goal of was dit toch een overtreding?? Geen probleem want de scheids houdt zich op dit moment nog netjes aan de gemaakte afspraak: “Bij twijfel in Heetens voordeel fluiten”. De 1-1 siert dus het score bord. Na deze goal wordt Nieuw Heeten wel gedwongen om de verdedigende stellingen iets te verlaten, want ook zij willen natuurlijk winnen! Dit resulteert in enkele gevaarlijke counters en het geeft Paul nog even de mogelijkheid om te laten zien dat hij niet voor niks op goal staat. Knappe redding met de vingertoppen! Bij een volgende aanval besluit Louis om op avontuur te gaan, want alle overige pogingen om de Nieuw Heetense muur te slechten hebben gefaald. Louis slalomt op zijn kenmerkende stijl door de verdediging, lijkt de bal net voor de goal te verspelen, maar de toegesnelde verdediger schiet de bal tegen Louis en de bal caramboleert in de goal. Een fraaie 1-2 siert het score bord en de trainer bereid zich al voor op het ontvangen van vele, vele, vele complimenten. Echter de scheids blijkt de eerder gemaakte afspraak vergeten! Een zeer lichte overtreding (ahum) van de verder goed spelende Louis wordt afgestraft met een penalty! Paul kan ditmaal geen redding bieden 2-2. De wedstrijd wordt nu zo spannend dat zelfs de scheids zich, ondanks zijn eerder beloftes, toch binnen de lijnen gaat begeven en het spel op de voet blijft volgen! Deze laatste minuten is de spanning om te snijden. De Nieuw Heetense Dick krijgt nog een niet te missen kans, maar hij schiet de bal heeeeel zachtjes precies in de handen van Paul. Gerard, onze verdediger/middenvelder/spits met nieuw heetense roots, doet in de laatste minuut nog een laatste poging om de winst over de streep te trekken, maar hij schiet de bal hoog over. Aangezien de scheids geen zin heeft om te wachten totdat die bal eindelijk is terug gevonden fluit hij gelijk af.

Helaas (of gelukkig?) voor de trainer moet hij dus vaststellen dat de gelijke spellen reeks niet aan zijn afwezigheid te wijten is!

Het mooiste van deze ochtend was, dat zodra iedereen fris gedoucht in de kantine kwam, de tafels aan elkaar geschoven werden, er door 20 man gelapt werd en iedereen gezellig met elkaar aan de praat ging over van alles en nog wat, maar er werd geen zinnig woord meer over de voetbal gesproken. Reuze gezellig!

FaceBook  Twitter

Sponsor

Spelers

Gerard Rensen

Harry Wichink

Ton Wigink

Ad van der Wielen

Hans Petri

Dick Ruiter

Jos Broekman

Paul Reimert

Richard Bessembinder

Stefan Klein Koerkamp

Erwin Hoogeslag

Louis Schoorlemmer

Wijnand Wagemans

Rudi Reimert

Niek Nikamp

Bas Kogelman

Ronald Wichink

Marco Tibben

Patrick Dijkslag
Rinus Hoogeslag
Michel Neppelenbroek

Technische Staf

Tom van Zijl

Johnny Aarnink