De eerste paal van Frans!

Soms krijg een appje en dan denk je: wat moet ik hier nu weer mee? Zo ook jl Donderdag. Een appje van Frans; De eerste paal is vanavond van mij!! Wil hij een wit voetje bij de leider halen? Wil hij een basisplaats afdwingen tegen BWO?

Maar Frans kennende staat hij wel vaker bij (in zijn ogen dan) de eerste paal. Maar als de corner aan de andere kant wordt genomen sta je mooi voor….. Maar nee het was compleet wat anders. Frans had een halve meter worst meegebracht voor de 3e helft. Dan is de eerste opmerking al gauw: zitten er ook batterijen in? Enz enz! Hij smaakte anders prima bij het Bier. En het snaaien was nog niet op. Harry Wichink had een week eerder een Airfryer geschonken aan SV Heeten. En Erwin had een zak partymix meegebracht, het bleef nog lang gezellig!!

BWO? Waar in hemelsnaam? De voetbal.nl app biedt uitkomst en we moesten naar Hengelo. Gelukkig hebben we een navigatie in de auto hangen en is Gerard donders handig met die dingen! We zijn helemaal niet langs BWO gereden en we moesten al helemaal niet omkeren! BWO is een grote onbekende voor ons. Ze stonden lange tijd onderaan maar kruipen inmiddels naar de middenmoot. Wij begonnen goed en al na vijf minuten stonden we voor. Dick stond op zijn favoriete positie in de spits en kreeg de bal strak aangespeeld, draait en haalt uit, keeper kansloos. De eerste tien minuten waren we goed bezig. BWO had nog geen kans gehad om te demonstreren wat later bleek hun sterkste wapen te zijn: de counter! Na de voorsprong zag je langzaam maar zeker de wedstrijd kantelen. BWO kwam al een paar keer snel en gevaarlijk uit. En als je dat weet, mag je op het middenveld geen balverlies lijden en al helemaal niet een breedtepass in de voeten van de tegenstander schuiven! Maar dat gebeurde wel. En het gevolg is bekend 1-1. BWO had het heft in handen genomen. Ze gingen zelf voor de pot hangen en met snelle (en dat waren het) uitbraken probeerden ze ons te verschalken. Nog voor rust kwam de 2-1. Eerst balverlies, geklungel, afwachten, een schot en dan gaat de bal tussen de eerste paal en Paul de goal in. Ja je leest het goed “de eerste paal”  WAAR IS Frans!

Bakje Thee, de puntjes aanscherpen en proberen om op gelijke hoogte te komen. We beginnen sterk. Uit een voorzet neemt Gerard de bal ineens op de pantoffel en knalt hem net iets te hoog, de lat rammelt nu nog. Jammer, het was een mooie poging.  Even later aan de andere neemt een speler van BWO ook een bal ineens, Paul kansloos 3-1. We mogen nu voor de 4e keer aftrappen. Er is nog tijd genoeg, we moeten druk zetten maar ook oppassen voor de snelle counters van BWO. En de aansluittreffer laat niet lang op zich wachten. Mooie aanval en Rudi drukt de bal in de goal van BWO. De 3-2 was het begin van onze beste fase van de wedstrijd. Er kwam meer beweging, meer rust aan de bal, betere passes,  met verzorgd voetbal kregen we BWO helemaal onder druk. De terechte gelijkmaker kwam dan ook via een echte spitsen goal, Dick knalt hem lekker binnen. De uitslag: we mochten alle twee, vier keer aftrappen. Een uitslag die terecht was. Nu is het weer wachten op het appje van Frans, de 2e paal………………

Gerard Rensen

Harry Wichink