中國投資者採取不負責任的風險 (Chinese investeerder neemt onverantwoord risico)

De afgelopen trainingen en wedstrijd was de leider afwezig. De eerste berichten over een vertrek staken de kop al op en Frans trok iets te voorbarig zijn conclusies.

Het volgende bericht van Frans verscheen op de groepsapp:

Allen : even het volgende bericht voordat het in de sociale media verschijnt.
Na zware onderhandelingen tussen de technische staf en mijn zaakwaarnemer hebben we in goed overleg besloten om het aflopende contract van mij niet te verlengen. Ik hecht er veel waarde aan om aan te geven dat er alleen financiële redenen ten grondslag liggen aan ons verschil van inzicht en ik betreur het dan ook ten zeerste dat het zo heeft moeten lopen. Ik zal mijn contract echter netjes uitdienen dit seizoen.

De leider was echter gedurende de besprekingen met Frans al volop bezig om een investeerder te vinden om financiële zekerheid te kunnen bieden aan de veteranen. De reden van zijn afwezigheid was dat hij heen en weer naar China vloog om besprekingen te voeren met dhr. Zheng. Dhr. Zheng is eigenaar van een Chinese multinational en tevens is hij durfkapitaalinvesteerder. Onze leider heeft dhr Zheng kunnen overtuigen dat er geen groter risico bestaat dan te investeren in de veteranen van Heeten! Dit enorme risico heeft dhr. Zheng overtuigd dat dit dé manier was om van een zéér klein gedeelte van zijn geld af te komen.
Met trots kan ik hiermee Karin geruststellen. Frans kan gewoon blijven voetballen en jullie exorbitante geldverslindende levensstijl niet hoeft te worden aangepast!

Het aantrekken van een multinational als investeerder heeft ook wel zijn nadelen. Dhr. Zheng is namelijk tevens de eigenaar van het Chinese MTB merk Dengfu. Als eis tijdens de onderhandelingen heeft hij gesteld dat wij 1 speler moesten opofferen om zijn producten in de Nederlendse markt te gaan zetten. Aangezien wij slechts 1 persoon in onze groep hebben die hyperflexibel is, dan is dat wel Erik. Hij is dus als vrijwilliger aangewezen en zal voorlopig meer op de fiets zitten dan dat hij aan de bal is.

Dan nu naar het wedstrijdverslag.

Omdat dhr. Zheng pas om 10.00 uur met zijn privéjet landt op Teuge begint de wedstrijd pas om 10.45 uur. Gelukkig heeft onze leider via Alibaba messenger de namen van de mensen die moeten starten al doorgekregen.

Wij beginnen goed aan de wedstrijd. Bij meerdere aanvallen spelen wij rustig de bal rond wachtend op het gaatje. Helaas vinden wij in die beginfase nog niet het doel. Na 10 minuten wordt het Dick even te veel en laat hij zich op de grond vallen. De scheids ziet er een overtreding in. Stefan neemt de vrije trap. Hij speelt de bal op de weer opgekrabbelde Dick. Dick legt de bal terug op Stefan en die schiet de bal netjes in de hoek 1-0. De kansen blijven komen. Rudi schiet een keer van afstand, Ad ziet al snel dat die bal nooit op de goal gaat, dus hij probeert de bal de juiste richting te geven, maar tevergeefs. Daarna maakt Ad in een persoonlijke actie een mooie lichaamsschijnbeweging, draait zich daardoor mooi vrij maar scoort niet. Frans laat daarna zien dat hij zijn geld dubbel en dwars waard is. Hij rondt de pass van Louis mooi af 2-0. Louis heeft goed opgelet hoe Frans dit deed en even later schiet hij een bal droog in de hoek 3-0. Ad wordt hierdoor overmoedig en probeert middels een hakje een bal door te spelen op onze spits. Gelukkig raakt hij hierbij niet geblesseerd!

Hij raakt er zelfs door geïnspireerd want kort daarna probeert hij met een fraaie snoekduik te scoren, jammer dat deze bal op de lat eindigt. Deze actie had een beter lot verdiend. Als je bovenstaande leest zou je denken dat alleen Heeten in de aanval is. Dat is natuurlijk niet het geval. Bij 1 van de aanvallen van De Zweef maakt Erwin een overtreding op ca. 7 meter van de goal. Voordat iemand het door heeft legt De Zweef de bal snel stil en schiet gelijk op goal. Paul staat erbij en kijkt ernaar met de 3-1 als gevolg.

Nog voor rust gaat Louis tussen 3 man met de bal pielen en schiet daarna mooi raak 4-1. Op slag van rust herstelt Paul zich door nu wel te reageren op een schot op de goal. Verwonderlijk is wel dat hij deze goede redding doet in zijn (voorheen) slechte hoek (zie verslag Heeten- Ruurlo 19-02-2017). Is die extra training van Frans Hoek toch niet voor niks geweest.

In de rust moeten wij allemaal op de grond zitten bij een veel te lage tafel en drinken we een kopje 青茶 (oolong thee). Afgesproken wordt dat het baltempo omhoog moet.

Helaas blijkt dat dit makkelijker gezegd is dan gedaan, want de hele 2e helft wordt er in een veel te laag tempo gespeeld. De kansen blijven echter komen. Maar doordat wij zwak spelen krijgt ook De Zweef meerdere kansen. Gelukkig zijn ze niet altijd scherp genoeg om dit af te ronden anders zou een overwinning nog in gevaar gekomen zijn. Het hoogtepunt is in deze fase de panna tegen Frans. Ad laat zich van zijn beste kant zien door de snelle combinatie met Rudi af te ronden 5-1. Bij de volgende aanval van De Zweef wordt Hennie eruit gelopen en geeft de spits de bal hoog voor. Stefan kan nog net met zijn hoofd bij de bal echter verrast hij hiermee niet alleen De Zweef, maar ook Paul wordt verrast en dus een ED'tje van Stefan 5-2. Tot slot schiet Louis nog 2 keer tegen de keeper en kopt hij duikend de bal naast. We kunnen concluderen dat het een matige wedstrijd was waarbij Heeten geen moment in gevaar is geweest en de punten gewoon mee terug gaan in de privéjet naar China.

我們希望鄭先生感謝您對我們的信任和下週中對阿爾默洛的客場比賽希望他再次一起迎接線。
Wij willen de heer Zheng bedanken voor het in ons gestelde vertrouwen en hopen hem volgende week bij de uitwedstrijd tegen Almelo ook weer langs de lijn te mogen verwelkomen.

Gerard Rensen

Harry Wichink