Keeper redt !

Zondagmorgen, na lange tijd eens geen regen maar een zonnetje die zijn best doet om te stralen. De meesten pakken de fiets richting de kantine voor een bakkie koffie en dan op naar Holten. Direct bij aankomst de kleedkamer in want we zijn de tijd nog wel nodig om de steunkousen, kunstknieën e.d. aan te krijgen!

“DE” leider TomTom was vandaag afwezig! Zijn lezing was: dat hij onder zware druk is gezet en thuis moest blijven! De andere lezing is: We zijn met genoeg en ga lekker met je gezin iets leuks doen! Wel kwam er nog een APPje van “DE” leider: Harold moest wel beginnen in de basis?? We zullen vast nog wel horen wanneer we dat kratje bier aan de Kuilovenstraat moeten komen leeg drinken.  Met dat gegeven zet Erik snel ff een opstelling in elkaar: Paul op doel, Harry en Hennie nemen de achterste linie op zich, Hans, Harold en voor de “schaarse” momenten Louis het middenveld en natuurlijk Frans in de spits, want we hebben het volste vertrouwen in zijn afrondkunsten. Ton en Erik beginnen op de Bank.

Zoals altijd in Holten, zijn wij druk bezig  met het warmlopen, rekken en strekken terwijl de mannen van Holten druk bezig  zijn de ” prefab doelen”  in elkaar aan het zetten. Zodra ze daar mee klaar zijn blaast de (dit keer goed leidende) scheids om te beginnen. Tja de wedstrijd, redelijk gelijkwaardige ploegen, wij hebben wel iets meer balbezit maar echte kansen komen er nog niet echt. Dus er valt weinig te vermelden over de eerste tien minuten. Wel  komt er iemand langs de lijn aan lopen met een helm in de hand. Nou zo gevaarlijk is het spel van ons toch niet!! Maar nee het is Gerard die al vroeg in de ochtend op de mountainbike is gestapt en via de Sallandse heuvel naar Holten is gefietst. Het is dan al gelijk: mooi dat je er bent, kun je de wissels mooi regelen. De wedstrijd kabbelt ondertussen een beetje door, zonder echte hoogtepunten. Ook Erwin is ons komen vergezellen.  Maar dan plots halverwege de eerste helft, komt onze spits na een sublieme pass in scoringspositie. Frans schiet eerst tegen de keeper op maar krijgt een tweede kans en rondt het goed af. 0-1 De wedstijd kabbelt door, wij proberen de 0-2 op het bord te krijgen en Holten probeert via de counter op gelijke hoogte te komen. Rust en een bakkie thee.

De tweede helft hetzelfde spelbeeld. Ook nu komt onze spits na een sublieme pass alleen voor de keeper. Wij draaien ons allemaal  al om, om voor de aftrap al weer klaar te staan. Want wij weten dit is een eitje voor onze spits. Maar het loopt anders. Wij twijfelen niet aan de kwaliteiten van onze spits dus was het vast een goede redding van de keeper, kan gebeuren toch! Maar nog geen vijf minuten later, na weer een sublieme pass, komt onze spits opnieuw alleen voor de keeper. En ook deze keer een fantastische redding van de keeper! Want wij twijfelen niet aan onze spits. Tja helaas, het had 0-3 kunnen staan maar in plaats daarvan staat er 1-1 op het formulier! Een bal die voor de verkeerde voeten valt tikt hem in ons doel. Kan gebeuren toch. Douchen, bakkie koffie met een bolletje kaas en dan stappen wij in de auto en Gerard op zijn mountainbike om weer terug naar Heeten te gaan!

Gerard Rensen

Harry Wichink