Debutant krijgt veteranen aan het lachen

Donderdagavond 24 november 20.30 uur: aanvang training.
Waarom zo vroeg? Omdat we aansluitend een bescheiden feestje incl. BBQ en een explosief eindschot hebben. Door de prima organisatie (en de heaters!) bleef het nog lang onrustig aan de holterweg.

 

Zondagmorgen 9.15 uur koffie in de kantine.

Iedereen ingelicht dat de aanvangstijd gewoon 10.00 uur is? Ja, tegenstander, eigen spelers, en zelfs beide supporters zijn ingelicht. Kennelijk is er echter 1 ding fout gegaan, want de scheids was er al om 8.30uur! Natuurlijk onze  excuses aangeboden en toen gauw door naar de kleedkamer. Waarom de haast? De veteranen hebben lak aan alle transfer regels! Wij hebben tussentijds al een aankoop gedaan. Vandaag is zijn debuut. Voor de mensen die hem op de foto niet herkennen het is Hans Petri.

Mocht je een keer kennis met hem willen maken dan nodig ik je uit om op donderdagavond tussen 22.15 en 00.15 bij ons aan te schuiven in de kantine. De kans is namelijk groot dat Hans er dan ook is.

 

10.00 uur De aftrap is een feit.
De eerste kans is gelijk voor Rijssen Vooruit (RV van af hier), maar ook Hans laat in de eerste minuten zien dat er met hem rekening gehouden moet worden. Hij gaat vol overgave de strijd aan en verdient een vrije trap. Even later komt Hans van de zijkant op, speelt op Ad, Ad weet Rudi te vinden en de 1-0 staat op het bord. Wij lopen daarna even niet op te letten, want gelijk volgt er een prima aanval van RV, maar gelukkig let Paul wel op.
Even later maakt de nr. 7 van RV zeeeeeer opzichtig hands (het is geen volleybal!). Iedereen verwacht dat de nr. 7 de bal laat liggen, maar dat doet deze sportieveling niet, de scheids is ook te verbouwereerd om te fluiten en na enige keren over getikt te hebben schiet de nr.7 de bal via de paal tegen Paul en verdwijnt de bal in de goal 1-1. Een bijzonder vreemde situatie, maar we trekken ons er verder niet veel van aan en gaan gewoon door met voetballen.

Nu gaat er even een stukje in de hoogste versnelling: Na afjagen door Dick op de keepster (had ik al gemeld dat RV een keepster had? Ach kom ik straks nog wel op terug) valt de bal bij Ad in de voet en hij maakt de 2-1. Jos gebruikt even later goed zijn enorme lengte, maar kopt helaas in het zijnet. Even daarna: Stefan, Dick kaats Rudi scoort 3-1 en Rudi besluit nog een keer te scoren 4-1. Daarna laat de keepster zien dat ze er niet voor niks staat. Rudi wordt even mooi uitgekapt en Hans krijgt geen tijd om te schieten omdat ze als een tijger op de bal duikt!

 

10.45 uur 2e helft.
Omdat Jos vandaag goed bezig is en Harry ook zijn wisselbeurt moet krijgen wordt Jos achterin opgesteld om de spits uit te schakelen. Misschien hadden we hem beter op Hans kunnen zetten, want Hans wil zo graag scoren dat het hem niet uit maakt in welke goal. Gelukkig kan Paul nog net met het puntje van zijn teen bij de bal. Ongemerkt is Jos al weer in de spits opgedoken. Hij is daar zeer alert en tikt de bal van de voet van de keepster 5-1. Voor zover wij weten is dit de eerste keer dat Jos bij een vrouw gescoord heeft! Jos is zelf ook van slag en heeft zijn koppie er niet bij. Typisch een "Tikkie terug Jaap"-balletje in de voet van RV. Gelukkig loopt het goed af.

Daarna pakken wij ons befaamde tikkie takkie voetbal weer op. Dick, Ad, Rudi en Hans tikken er lustig op los, maar scoren niet. Jos is ook weer van de roze wolk afgekomen en brengt redding in de verdediging. Ad moet nog gewisseld worden omdat RV de ribben van Ad weet te vinden. Op zich al een hele prestatie omdat Ad zijn ribben getracht heeft goed onder een laagje ... te bedekken. Rudi en Dick maken nog een dubbele 1-2 en Rudi scoort de 6-1. Aangezien Harold ook nog graag in dit verslag vermeld wil worden besluit hij op de valreep nog een sublieme pass op Rudi te geven en Rudi faalt niet 7-1.

 

11.20 uur In de kleedkamer wordt gevraagd hoe Hans zijn debuut heeft ervaren.
Zijn commentaar: "laten we zeggen het liep goed af!"
En iedereen ligt dubbel van het lachen!

FaceBook  Twitter

Sponsor

Spelers

Gerard Rensen

Harry Wichink

Ton Wigink

Ad van der Wielen

Hans Petri

Dick Ruiter

Jos Broekman

Paul Reimert

Richard Bessembinder

Stefan Klein Koerkamp

Erwin Hoogeslag

Louis Schoorlemmer

Wijnand Wagemans

Rudi Reimert

Niek Nikamp

Bas Kogelman

Ronald Wichink

Marco Tibben

Patrick Dijkslag
Rinus Hoogeslag
Michel Neppelenbroek

Technische Staf

Tom van Zijl

Johnny Aarnink