Behaalde resultaten in het verleden.....

Zondag moesten we tegen de koploper en hoewel Markelo pas 1 keer gelijkgespeeld heeft en de rest gewonnen, dichten wij onszelf toch goede kansen toe. Voordat de wedstrijd begon hadden we de 1e tegenslag al te pakken. Wijnand moest met een kuitblessure afhaken. Zelfs een massage door de trainer mocht niet baten. Het was echt een massage zonder happy ending!

Toen wij ons 5 minuten na het startsignaal langs de zijlijn meldden stonden we ook al met 0-1 achter. Dus ook geen happy beginning. Schijnt dat we door balverlies en een goed uitgevoerde counter deze achterstand opliepen.

Kennelijk was het voor het team wel belangrijk dat de trainer weer langs de lijn stond, want gelijk volgde er een goede aanval door het centrum en wordt de bal maar net voorlangs geschoten. De gezamenlijk opgestelde tactiek voor vandaag werd goed uitgevoerd. De opzet van een 2-3-1 systeem leek goed te werken. Markelo kreeg hierdoor niet de ruimte om de aanvallen uit te spelen. Door tijdig druk op de bal te zetten lukt het ons om diverse kansen te creëren, maar helaas treffen wij in de 1e helft geen enkele keer het doel. Markelo daarentegen weet wel nogmaals te scoren. Het eerste afstandschot wordt tot 2x toe door spelers van Heeten gekeerd, maar de 3e bal is een intikkertje welke dankbaar gebruikt wordt door Markelo om de score op te voeren naar 0-2. Toch laten wij ons hierdoor niet ontmoedigen zowel in de eerste alsmede de 2e helft krijgen wij nog veel kansen, maar weten we niet tot scoren te komen.

Verdedigend en op het middenveld worden de taken goed uitgevoerd, de omschakeling van aanval naar verdediging gaat goed, ons blauwe gevaarte op goal is in topvorm en weet zelfs ballen op de middellijn te onderscheppen! Het enige wat we niet goed doen is dat het baltempo veel te laag gehouden wordt. Markelo krijgt uiteraard ook nog kansen, want als je zelf de kansen niet afmaakt dan..... scoort in dit geval Markelo niet! Markelo hoeft bij een 0-2 stand ook niet werkelijk op de aanval te spelen en dat doen ze dan ook niet.

De eindstand blijft uiteindelijk 0-2. De trainer blijft met een dubbel gevoel achter. Had hij Wijnand niet moeten masseren en langs de lijn moeten staan vanaf de 1e minuut? Had hij eerder 1 op 1 moeten gaan spelen met het risico op de 0-3? Had hij een ander wisselbeleid moeten voeren? Kortom meer vragen dan antwoorden, maar 1 ding is duidelijk:
Indien wij het vizier tijdens de uitwedstrijd eerst even opnieuw afstellen en verder op dezelfde manier de wei in gaan dan hebben we zeker kansen tegen Markelo.

Nu maar hopen dat het tegen die tijd wel eindigt met een happy ending!

Gerard Rensen

Harry Wichink