Trainer laat teugels vieren en behaalt goed resultaat.

Nadat het er vorig jaar strak aan toe ging bij de veteranen heeft de trainer dit jaar de teugels een beetje laten vieren.
Vorig jaar stond je gelijk reserve als je niet getraind had of te laat was.
Maar tegen RKSV staat Dick in de basis hoewel hij al geruime tijd niet getraind heeft!
De trainer verdedigt zich met de tekst: “maar hij was wel op tijd!”.

In de eerste seconden van de wedstrijd lijkt het erop dat de trainer zijn gelijk bewijst, maar helaas schiet Dick een 1000% kans naast.
Gerard bewijst een minuut later dat je ook naast kunt schieten als je wel hebt getraind.
Gelijk daarna volgt er nog een grote kans welke knap door de keeper gered wordt.
Dat we goed moeten opletten blijkt in de 5e minuut, want na een afgeslagen aanval schakelen we niet snel genoeg om en RKSV schiet van afstand rakelings voorlangs.
Zo zijn er in de eerste minuten van de wedstrijd diverse grote kansen voor Heeten alsmede voor RKSV.
Het duurt uiteindelijk tot de 8e minuut voordat Gerard een lopende bal goed meeneemt, de hoek opzoekt en de 0-1 inschiet.
Hennie is inmiddels ook binnen de lijnen gebracht en heeft gezien dat de keeper de ballen op “makkelijke” hoogtes goed pakt.
Vandaar dat hij besluit een bal strak in de kruising te schieten 0-2.
In de eerste helft stelt Dick de trainer niet teleur. Hij is goed aanspeelbaar kaatst de bal op Hennie en Hennie schiet met buitenkantje rechts op de keeper.
Het lijkt een makkelijk balletje, maar kennelijk zit er behoorlijk veel effect aan want de keeper heeft de bal niet klem. Dick bewijst dat hij een messcherpe spits is en prikt de bal erin 0-3.
Ons laatste wapenfeit in de eerste helft is dat Hennie en Dick op de keeper af gaan. Gerard ziet dat er assistentie nodig is. Hij sprint over het hele veld, staat volkomen vrij om de bal in te schieten.
Dick ziet dat Gerard zijn sprint maakt en nu helemaal vrij staat en besluit dus maar om zelf te scoren! 0-4 en gelijk is het rust.

In de 2e helft gaan we door waar we gebleven waren.
Uit een corner wordt er mooi en snel rondgetikt en de vrij staande Dick tikt de bal in 0-5
Dat wij soms behoorlijk laks zijn blijkt uit enkele aanvallen van RKSV welke gelukkig voor ons niet tot doelpunten gepromoveerd worden.
De gevaarlijkste aktie van RKSV is de bal die onbewust door Stefan bijna over Paul gelobt wordt. Paul moet getrekt de hoek in om een goal te voorkomen.
Nee Stefan, het is niet makkelijk om onze keeper te passeren. Vraag maar eens aan Richard hoe je dat moet doen!
Even later leiden wij balverlies, maar doordat Paul dit al zag aankomen is hij ver en snel uit zijn goal. Hiemee dwingt hij de spits om snel te schieten. Gelukkig schiet hij naast.
Ook voor ons volgen nog enkele kansen die niet benut worden.
In de 50e minuut wordt de bal echter mooi rondgespeeld totdat de vrijstaande Gerard de bal via onderkant lat inschiet 0-6.
Even later volgt nog een mooi stukje voetbal. Vanuit een vrije trap wordt de bal braad gelegd op Hennie. Hennie speelt een wippertje naar Dick.
Dick legt terug op Hennie en Hennie schiet met links in de lange hoek 0-7.
Gerard onderschept ook nog een bal in onze verdediging, rent het gehele veld over en schiet de bal droog in de hoek 0-8.
Dit is gelijk de eindstand.

Na de wedstrijd blijkt dat Hennie vandaag goed in zijn vel zat.
Hij zit met een grote glimlach op zijn mond en zegt: “het is wel 40 jaar geleden dat ik een wippertje gemaakt heb”.
Wij hebben daar niks aan toe te voegen!

Tot slot ziet de trainer in Heeten dat alle spelers serieus bezig zijn met het maken van voldoende speelminuten.
Enkele jongens kunnen de vroege uitwedstrijden niet bijwonen. Gelukkig zoeken ze zelf naar alternatieven
Dit gaat zelfs zo ver dat Rudi bij het 7e zijn speelminuten op het middenveld maakt!
Helaas mocht dit mbt het resultaat niet baten, want het 7e verloor met 1-4 van Enter 8.

Volgende week moeten we om 10.00 uur thuis tegen koploper Markelo.
Hopelijk zien we jullie dan allemaal langs de lijn om ons aan te moedigen, want ik verwacht dat we dat wel kunnen gebruiken.

Gerard Rensen

Harry Wichink