Zakelijke overwinning bij de veteranen

Inleiding:
Om maar gelijk met de deur in huis te vallen: HIJ kan er niks aan doen, HIJ is licht geblesseerd en HIJ heeft gisteren een feestje gehad.

Hoofdstuk 1:
We beginnen voortvarend aan de wedstrijd. In de eerste minuut speelt Rudi een perfecte bal op Richard, maar HIJ kan er niks aan doen dat HIJ de bal niet kan intikken. Bij de volgende aanval wordt de bal helaas achter de man gespeeld, maar het lukt Harold toch nog om de bal bij Gerard te krijgen. Helaas heeft Gerard niet gezien hoe vrij hij stond, hij schiet gelijk, maar naast. Holten test onderwijl even of Paul wel wakker is en dat blijkt zo te zijn, want anders hadden we binnen de 5 minuten achter gestaan. Even later komt Stefan van achteruit op met de bal. Hij speelt Rudi aan, Rudi kaatst op Gerard, maar die raakt de bal niet lekker. De aanval was er een waar een trainer blij van wordt. Je ziet dan dat de geleverde trainingsarbeid zijn vruchten afwerpt. In de 20e minuut ziet de trainer weer zo’n hoogstandje. Stefan stoomt van achteruit over links op, de bal wordt vanaf rechts op spits Hennie gespeeld. Hennie “voelt” dat Stefan vrij staat en verlengt de bal achterwaarts door, Stefan tikt de bal in de hoek. 1-0.

Zo hebben wij in de eerste helft nog diverse aanvallen opgezet en HIJ mengt zich ook geregeld in de strijd, helaas raakt HIJ eigenlijk geen bal goed. Gelukkig hebben we vandaag veel supporters langs de lijn staan, en kunnen we een glimlach niet onderdrukken als HIJ weer een bal fout raakt. Na een vroege wissel en een hernieuwde kans heeft HIJ ook door dat het er vandaag niet in zit. HIJ geeft aan dat HIJ ermee stopt voor vandaag. Serieus spijtig is het wel dat HIJ daarbij geblesseerd het veld verlaat. Een bloemetje is inmiddels naar HEM onderweg en we hopen dat HIJ snel weer binnen de lijnen actief is.

Hoofdstuk 2:
Heeten blijft zoeken naar de openingen, maar ondertussen creëert Holten enkele zeer goede kansen. Waarbij wij behoorlijk veel geluk hebben dat er niet gescoord wordt. Gelukkig voor het in groten getale opgekomen publiek (en inmiddels staat HIJ daar dus ook bij) valt er ook nog wel wat te lachen. Harrie vond het iets minder leuk dat hij gepoort werd, maar dat mag de pret niet drukken. Net als in de 1e helft worden onze aanvallen vaak gestuit door de keeper van Holten. Holten is wel zo eerlijk om toe te geven dat hun keeper vandaag wel een exeptioneel goede dag heeft, maar ja daar kopen wij natuurlijk niks voor. Gelukkig stoomt Stefan nogmaals goed op (ja het is bijna Sinterklaas he!) en prikt de bal nogmaals netjes in de hoek. 2-0. Deze 2e goal geeft de nodige rust en het is maar goed ook dat Stefan gescoord heeft, want Holten wordt nog enkele keren zeer gevaarlijk. In het laatste deel van de wedstrijd krijgen beide partijen nog diverse mogelijkheden en kansen, maar de eindstand blijft 2-0.

Nawoord:
Zoals je in het verslag hebt kunnen lezen was er niet veel zinnigs te melden over de wedstrijd maar ik wil eindigen met de opmerking:
De eerste helft ging niet alles van een leien dakje bij HEM, maar de 2e helft heeft HIJ foutloos gespeeld!

Gerard Rensen

Harry Wichink