Hartverwarmend voetbal na een koude nacht

Vandaag moesten de veteranen tegen RKSV. Een nieuwe tegenstander voor ons, maar gezien de stand op de ranglijst zouden wij moeten kunnen winnen.

En wij hebben Rudi voor de thuiswedstrijden beschikbaar. Helaas begonnen wij de wedstrijd veel te slap.

Er werd bij een aanval van RKSV te ver van de man af verdedigd met als gevolg dat we al met 0-1 achter stonden voordat onze 2 vaste supporters langs de lijn stonden!

Na deze uitglijder werd al snel de stand weer gelijk getrokken. Gerard maakte in de 9e minuut de 1-1. Helaas bleek dit ook gelijk zijn laatste actie, want even later stapt hij geblesseerd van het veld. Gelukkig hebben we Rudi nog!

In de 14e minuut is Rudi het geloop met de bal zat en schiet van afstand op goal. Hij heeft zijn vizier niet helemaal scherp, maar kennelijk heeft hij wel op het driebanden biljart systeem geoefend, want via de paal en een tegenstander scoort hij toch.

Rudi vind dat deze goal op zijn naam moet komen en aangezien een zuivere hattrick wel mooi staat op zijn CV hebben we maar een streepje achter zijn naam gezet. Hattrick? Ja, want wij hebben Rudi bij de thuiswedstrijden!

Hoewel we af en toe vergeten dat onze kracht is om NIET door de lucht te spelen, blijven we toch af en toe goed combineren. Zo goed dat Rudi en Frans een 1-2tje opzetten waarna Rudi het netje weer laat krommen.

Maar ook RKSV laat weer van zich horen. Vanuit een corner neemt de spits de bal in 1 keer op de slof en krult de bal fraai achter Paul.

Nog voor rust krijgt zowel RKSV een kans almede ook wij. Met 1 verschil. Wij hebben Rudi!

Ad geeft een strakke voorzet en Rudi staat weer op de goede plek om de bal binnen te tikken. De zuivere hattrick is daar!

1 van onze vaste supporters heeft inmiddels tot vervelens toe laten weten dat het ZIJN broer is!

Ruststand 4-2.

In de rust wordt de tactiek nog even besproken en de puntjes op de i gezet.

Rudi begint de 2e helft waar hij geëindigd was. Namelijk met scoren. 5-2 is het inmiddels.

Zou er dan een dubbele hattrick aan zitten te komen? Ad wordt er moedeloos van en besluit maar niet meer mee te verdedigen.

Hij blijft als een echter hangende (of is het nu luie?) spits voorin staan. Stefan ziet dit goed en geeft de lange pass Ad kapt de keeper uit en tikt de bal binnen.

Inmiddels is er onrust langs de lijn ontstaan. Wat is er aan de hand: aangezien wij momenteel niet om de koppositie meestrijden komt het hoofd van de technische staf polshoogte nemen. Wij hebben hem inmiddels ook uitgelegd dat we reeds om 10.00 uur thuis spelen, maar het vertoonde spel heeft hem dusdanig gerust gesteld dat er voor de winterstage waarschijnlijk niet ingegrepen hoeft te worden. Onderwijl gaat de voetbal natuurlijk gewoon door.

Rudi wordt overmoedig en denkt dat hij ook wel met links kan scoren, maar dat blijkt toch echt een puddingbeen, want de intikker gaat naast.

Dat is ook gelijk de laatste kans die Rudi krijgt, want mede doordat hij last krijgt van zijn knie blijft de teller voor Rudi steken op 4 goals.

Nadat Stafan even langs de lijn is bijgekomen van de vele meters die hij gemaakt heeft komt hij weer fris binnen de lijnen.

Hij kan helemaal vrij oplopen naar de goal. Geeft dan een strakke voorzet op de hangende of luie spits en deze tikt de bal binnen.

Stefan blijkt zoveel energie uit zijn wisselbeurt te hebben gehaald dat hij na een snelle omschakeling alleen voor de keeper komt en netjes een hoekje uitkiest 8-2.

Misschien lijkt het erop dat dit een eenzijdig potje was, maar dat is een enigszins vertekend beeld.

Ook RKSV had diverse kansen. In de 2e helft konden wij echter door elkaar in de voet aan te spelen het verschil maken.

Maar ook aan het eind van de 2e helft heeft RKSV nog enkele goede kansen. Gelukkig was ook Paul vandaag in goede vorm en met 2 reddingen blijft de stand 8-2.

Volgende week moeten we uit naar koploper Markelo. Aangezien Markelo nog geen punt verloren heeft zal dit een lastige wedstrijd worden.

Helaas hebben wij dan Rudi niet, dus zullen we uit een ander vaatje moeten gaan tappen.

Gerard Rensen

Harry Wichink