Veteranen zijn goed bezig!

Aangezien het al een tijd geleden is dat jullie een voetbalverslag hebben gehad zal ik beginnen met de afgelopen wedstrijden samen te vatten.

Nieuw Heeten thuis:
Wij wisselen slap spel af met fraaie aanvallen. Scoren we eindelijk, dan letten we daarna collectief niet op en krijgt Nieuw Heeten kansen. Maar uiteindelijk winnen we “gewoon” met 4-1, dus de trainer is tevreden.

Holten uit:
Dit is gewoon een goede wedstrijd. Jammer is dat we weer erg wisselvallig beginnen waardoor we het nog spannend maken. Aan het eind van de wedstrijd kunnen we echter zelfs genieten van het fantastische geluid van de bal die hard op het aluminium afketst. Dat geluid verveelt nooit! Zeker niet als je met 2-6 voor staat. Al met al gewoon een goed resultaat. We moeten wel minder wisselvallig worden, maar de trainer is tevreden.

Rijssen thuis:
Nog voordat de trainer langs de lijn staat is het al 1-0! Een goed begin is het halve werk blijkt, want we blijven maar scoren. Nu ik mijn notities terug lees komt Ad’s naam wel erg vaak voorbij. Had hij toen een goede dag of stond hij gewoon veelvuldig in de weg, maar deed hij het voorkomen alsof het zo bedoeld was? Wat ook nog opvalt is dat Stefan met links schiet, mist, maar wel de wedstrijd uit speelt. Hierover later meer dus blijf lezen! Uiteindelijk eindigt de wedstrijd in 11-1. Je raadt het al: de trainer is tevreden.

De winterstop is door de geblesseerden gebruikt om rust te nemen, een gedeelte van de groep gaat met oud-veteranen een hoogtestage volgen in Zwitserland. De eerste trainingen in 2020 worden goed bezocht, zal wel door de zachte winter komen. De trainingsopkomst en de gretigheid druipen ervan af. Iedereen heeft zin om weer te spelen en voor de wedstrijd tegen de koploper kan de trainer zelfs over 12 man beschikken! Voor de nieuwe lezers, we spelen 7 tegen 7 en hebben maximaal 2 wissels. Een ongekende luxe voor de trainer. Selecteren gebeurt daardoor op trainingsopkomst, niet getraind is niet spelen. En op die manier houden we precies 9 spelers over.

Dan komt de uitdaging: Enter is de onbetwiste koploper. Met 27 uit 9 kun je gerust concluderen dat ze een goed team hebben. Wat te doen? In de kleedkamer wordt besloten om in verdedigend opzicht kompact te blijven spelen en daarmee proberen om geen grootte ruimtes weg te geven.
Wat er gebeurt nadat de scheidsrechter het eerste fluitsignaal heeft gegeven is voor menigeen een verassing. Wij komen erg goed uit de startblokken. Er volgen enkele goede aanvallen, maar we komen nog niet tot scoren. Gelukkig hebben de spelers in de kleedkamer goed geluisterd, want we spelen elkaar in de voet en laten de bal lekker rond gaan.

Dan komt Stefan weer in beeld. Hij speelt zichzelf mooi vrij schiet weer met links (gewoon blijven proberen, het moet toch een keer goed gaan?!) en warempel hij scoort! Gejuich op het veld, want dit hadden we niet verwacht. Helaas juichen we iets te lang, Dick staat nog met de handen in de lucht te juichen als de tegenstander al uit zijn rug wegloopt en scoort. Nou ja, we hebben in ieder geval 20 seconden voor gestaan moet je maar denken.

Dick laat zich echter niet op de kop zitten en is er nu weer helemaal bij. Gelijk bij de volgende aanval blijft hij rustig aan de bal. Hij speelt breed op Stefan, Stefan speelt de bal snel door op de voor de goal vrij staande Hans. Hans tikt de bal rustig binnen. We staan weer voor! Tot 5 minuten voor rust blijven wij erg goed spelen. Iedereen is scherp, gretig, coacht elkaar, gunt elkaar de bal enz. enz. Helaas gaan we de laatste minuten toch weer de lange bal hanteren, proberen we soms de vrije man te bereiken die helemaal aan de andere kant van het veld staat, maar vergeten we de vrije man op 3 meter afstand. Dit wordt nog voor rust door Enter afgestraft. Enter laat zien waarom ze bovenaan staan. De bal gaat snel rond op zoek naar de vrije man en het netje achter Dieks. We gaan dus met 2-2 rusten. Op weg naar de kleedkamer geeft Stefan aan dat hij last heeft van de hamstring, ja scoren met links eist zijn tol! Gelukkig kan hij nog wel door in de 2e helft.

In de rust steken we elkaar even een veer in de reet, maar worden ook de laatste minuten voor rust besproken en daaruit worden lessen getrokken voor de 2e helft.

In de 2e helft blijven we goed georganiseerd spelen en krijgen wij goede kansen. Ad heeft de 2-3 op zijn voet, maar hij besluit het spannend te houden door de bal hoooooooog over te schieten. Vroegen riepen we dan “polletje" of "Luttenberg”, maar sinds er kunstgras is en Michel bij ons speelt horen we die 2 opmerkingen bijna niet meer.

De 2e helft is Enter de beter spelende ploeg, maar het lukt ze maar niet om te scoren. Vaak worden de schoten geblokt, maar nog vaker voorkomt Dieks dat er wordt gescoord. Hij heeft deze wedstrijd meer balcontacten gehad dan in alle voorgaande wedstrijden bij elkaar! Stefan blijkt toch te geblesseerd geraakt en moet 10 minuten voor tijd uitstappen. Enter blijft aanvallen, maar wij laten ons niet van de wijs brengen en blijven erg goed georganiseerd spelen. Als in de laatste minuut Richard goed gebruik maakt van de ruimte die hij krijgt maakt hij zelfs nog de 2-3! Een terechte beloning voor een erg goede wedstrijd van iedereen!

Conclusies van deze wedstrijd:

- Geef Bas een kleinere broek zodat hij niet meer over de pijpen struikelt en hij speelt zijn eerste volledige wedstrijd bij de veteranen zonder geblesseerd te raken.
- Laat Stefan niet scoren met links, want dan raakt hij geblesseerd.
- Man of the match: Dieks

En de trainer is tevreden!

Zo jongens, hierbij hebben jullie je stukje op de site en het compliment voor een klasse pot!!
Tevreden?

Gerard Rensen