Hoogtestage veteranen 2020 - Dag 3

Elke avond levert het eten wel weer iets bijzonders op. Voor de zaterdagavond dachten we dat de wandeling er naartoe het bijzondere zou zijn, we moesten namelijk eerst het hele dorp door en daarna het laatste stuk over de piste lopen om bij het restaurant te komen. Maar dat blijkt nog niet alles! De serveerster kan niet echt goed engels en moet uitleggen dat de steak van paardenvlees is. Hoe leg je dat uit aan 12 Hollanders die net doen of ze er niks van begrijpen?

Na enkele verwoede pogingen wordt ze redelijk radeloos en besluit ze haar laatste troef uit te spelen. Ze gaat staan trappelen en hinniken aan tafel! Iedereen ligt natuurlijk dubbel van het lachen, maar ze heeft haar doel wel bereikt! Dat ze daarna steevast met Ankie aangesproken wordt neemt ze op de koop toe.

De volgende ochtend staan we weer om 8.30 uur voor de lift te wachten totdat deze begint te draaien. Niet iedereen blijkt al helemaal wakker te zijn want na een afdaling besluit Harry off-piste te gaan skiën. Op zich niet raar, maar dit was geheel onvrijwillig. Want als de route de bocht om gaat, maar jij rechtdoor dan ben je vanzelf off-piste!

Gelukkig zijn hiervan beelden gemaakt kijk maar eens op youtube onder "Harry Goes Off Piste"

Voor de afwisseling nemen we ook een mooi lang redelijk vlak bospad. Mocht je dan niet voldoende snelheid hebben dan moet je prikken. Dat is een niet echt geliefde en ook best wel vermoeiende bezigheid. gelukkig hebben wij onze mobiele sleeplift Hans bij ons, dus alles komt goed!

Net voor de koffie komen we op bekend terrein. Boven aan de afdaling wordt afgesproken waar we wat gaan drinken. Dan is het nog even op snelheid een mooie lange afdaling, snelheid maken en laten lopen. Blijkt er toch plotseling een dalletje te zijn. Dit levert voor sommigen even een oei momentje op, maar het gaat gelukkig allemaal goed.

Na de chocolademelk met slagroom wordt groep in 3en gesplitst. 1 deel (een heeeel erg enorm klein deel) van de groep heeft zich wel extreem ver afgescheiden, want hij zit dit weekend in Val Thorens. Ook daar is het mooi weer en wordt het ene na het andere snelheidsrecord gebroken.

In Portes du Soleil worden geen mensen meer kwijt geraakt. Er zijn nog wel een paar oei momentjes omdat het wat drukker was en mensen onberekenbaar zijn.

Harold offert zich hierbij zelfs een keer helemaal op door zich ter aarde te werpen voordat hij een vrouwspersoon naar de grond werkt. Jammer dat dit door de vrouw in kwestie niet op waarde wordt geschat, zij skiet onverstoorbaar door!

Tijdens het laatste gezamenlijke avondmaal blijkt de vrouw van de bediening Nederlands te verstaan.  Hennie wil dit even testen en noemt haar een lekker ding, zij reageert als door een wesp gestoken en we hebben haar de rest van de avond niet weer gezien!

Na het eten drinken we nog even wat in het appartement en dan naar bed.
De hoogtestage 2020 is weer ten einde.
 

 
FaceBook  Twitter

Sponsor

Spelers

Gerard Rensen

Harry Wichink

Ton Wigink

Ad van der Wielen

Hans Petri

Dick Ruiter

Jos Broekman

Paul Reimert

Richard Bessembinder

Stefan Klein Koerkamp

Erwin Hoogeslag

Louis Schoorlemmer

Wijnand Wagemans

Rudi Reimert

Niek Nikamp

Bas Kogelman

Ronald Wichink

Marco Tibben

Patrick Dijkslag
Rinus Hoogeslag
Michel Neppelenbroek

Technische Staf

Tom van Zijl

Johnny Aarnink