Veteranen: Op verzoek van Jos

Met een beetje vertraging op de lijn hierbij dan toch nog het verslag van 20 november. Mede doordat Jos hierop heeft aangedrongen! Wil je weten waarom? Blijf lezen, want je zult het hele verslag moeten doorworstelen alvorens je het antwoord weet!

De dag begon al verassend. Normaal komt Jos pas aanfietsen als wij al onderweg zijn naar de auto’s, maar vandaag is alles anders. Jos was al 5 minuten voor vertrek in de kantine! Dat belooft nog wat.

Op naar Holten met de rustgevende tonen van Radio 4 op de achtergrond. Gelukkig is het maar een korte reis, anders moeten sommigen van ons weer opnieuw wakker gemaakt worden.

Deze week dacht de trainer een rustige dag langs de lijn te hebben en het zonder “tips” van het plubliek te moeten doen. Helaas voor hem waren er toch meerdere bussen met supporters afgereisd naar Holten. De druk stond er dus gelijk weer vol op!

Nadat we vorige week de eerste wedstrijd van het seizoen hadden afgewerkt kon je gelijk merken dat het wedstrijdritme begon te komen. De ballen werden vloeiend van voet naar voet gespeeld. Toch is het eerste schot op goal van Holten. Daarna zijn wij aan de beurt, maar omdat Holten met veel mensen achter de bal speelt duurt het nog geruime tijd voordat er gescoord wordt. Uiteindelijk is het Rudi die de bal mooi over de keeper krult en de 0-1 op het scorebord zet. Het voltallige meegereisde publiek gaat uit z’n dak! De trainer blijft echter rustig en ziet dat er ingegrepen moet worden om de ingezette lijn vast te houden. Hij brengt Michel in en gelijk de volgende aanval zet Michel goed door en hij tikt de 0-2 binnen. Dit gaat de goede kant op, maar verklaart de titel van dit stukje nog steeds niet! Blijf lezen en je komt er echt wel achter.

Korte tijd later lopen Gerard en Jos elkaar in de weg, de spits van Holten profiteert en komt oog in oog te staan met Dieks. Dieks laat zich echter niet zo makkelijk van de wijs brengen en hij pakt de bal knap! Nu volgt een rommelige fase waarbij wij het veld veel te groot maken, maar wel meerdere kansen krijgen. Ad gaat zelfs zo lekker dat hij truckjes met de bal doet. We worden onzorgvuldig en Holten krijgt een grote kans. Even later laat Wijnand zich aftroeven. Hij probeert dit te corrigeren met een sliding, hetgeen bij de veteranen niet mag, maar aangezien hij de bal mist doet hij snel zijn been omhoog en tikt de spits aan. Op die manier helpt hij een 100% kans om zeep. De scheids en spelers van Holten reageren heel erg mild. De trainer van Heeten is niet zo mild en haalt Wijnand gelijk voor langere tijd naar de kant. Even later is het rust.

De 2e helft lijkt wel een kopie van vorige week. We proberen wel te voetballen, maar maken het onszelf lastig door het veld te groot te maken en niet nauwkeurig in te spelen. Dit is vragen om problemen en die komen er dan ook. Vandaag niet in de vorm van tegengoals, maar in de vorm van blessures. Zowel Rudi als Ad raken in een tijdsbestek van 1 minuut geblesseerd. Holten ruikt zijn kans en probeert de druk op te voeren. Gelukkig voor ons komen ze niet tot scoren. Nu beginnen de spelers van Heeten zelf al te vragen om te worden gewisseld, maar ik heb geen wissels meer. Gerard lijkt de verlossende goal te scoren, maar de bal valt net over de goal.

EN NU KOMT HET:

Jos gaat mee naar voren en vanuit stand weet hij met een sublieme voetbeweging de bal een geweldige curve te geven richting de kruising……..het publiek houdt de adem in, de bal lijkt een eeuwigheid onderweg en uiteindelijk eindigt deze in de kruising. De 0-3 komt op de borden. Jos juicht alsof hij de champions league heeft gewonnen. Hij sprint naar het meegereisde publiek, dat duurt ook weer een eeuwigheid, want zo snel is Jos niet op de eerste en de tweede meters. Jos gaat op de schouders, zijn shirt gaat uit, een gele kaart volgt, maar Jos zijn dag kan niet meer stuk! Wij laten het nu helemaal lopen. Holten krijgt grote kansen, maar Dieks laat zich niet verschalken. Tijdens het laatste deel van de wedstrijd komt Erik ook nog even op de racefiets langs, maar aangezien hij zijn voetbalschoenen is vergeten, blijft zijn inbreng deze keer beperkt tot het aanleveren van de foto.

De conclusie in de kleedkamer is: het was een nuttige overtreding van Wijnand.

Gerard Rensen

Harry Wichink