Attractatievoetbal zegeviert opnieuw

Zondag 17 maart, een druilige zondagmorgen op de Heetense voetbalvelden. Toch merk je langs het hoofdveld een siddering door de menigte gaan. Inderdaad, de Heetense good oldys staan vandaag aan de aftrap om hun surplus aan techniek te tonen aan het breed opgekomen publiek.

Ruim een  half uur voor aanvang druppelen de sterren van het sterrenensemble binnen. Opvallend zijn de bleke bekkies en de stilte die er heerst. Na het nuttigen van een bakkie leut gaat het richting kleedkamer. Ook hier doodse stilte. Het waarom is niet geheel duidelijk. Weliswaar is er een wijziging in de technische staf. Echter, de geplaatste zetten zijn niet meer dan logisch. Niet trainen betekent niet spelen. En spelers die vanwege blessures terug zijn beginnen op de bank. En dus start het team met Ad en Harold op de bank. De langdurig geblesseerden Erwin en Bas 2.0 vinden we terug langs de lijn. De wens dat Bas net zo goed gaat spelen als hij lult is groot. Een kampioenschap zit er dan nog zeker in.

Vanaf het fluitsignaal is het spelbeeld duidelijk. RKSV wil niet voetballen en loert op de counter. SV Heeten laat zich echter niet uit de tent lokken en laat de bal rondgaan. Met ijzingwekkende precisie gaat de bal van voet naar voet. Het luizige RKSV probeert vanaf minuut 1 te vertragen maar wordt, hoe het zich ook verzet, onder de voet gelopen door een ontketend SV Heeten. Al vroeg zijn er de eerste speldenprikken van Niek, die de lat raakt en Dick die op een haar na mist. De ban wordt al vroeg gebroken. Rudi breekt door en legt de bal panklaar voor Niek die de 1-0 binnentikt. Even later is het diezelfde Niek die Stefan in stelling brengt. Met uiterste precisie wordt de 2-0 binnengeschoven. Niet veel later etaleert Stefan zijn waanzinnige traptechniek. Vanaf eigen helft ziet Stefan de keeper wat te ver voor zijn goal staan. Het vervolg laat zich raden. Met een fabelachtige lob wordt de keeper verschalkt en is de 3-0 een feit. Een publiekswissel voor Stefan is hiermee ook een feit, maar tevens hierdoor de organisatie achterin even wat minder. De 3-1 van RKSV is niet meer dan van statische waarde. SV Heeten zet aan en het is Niek die met een granaatinslag de 4-1 op het scorebord zet. De kleine van Niek, wie we langs de kant zagen, hiermee in extase. Eerder in de wedstrijd had deze kleine koter geconstateerd dat zijn vader toch ook kon hardlopen. Iets wat ons ook was opgevallen. Onder de noemer Brothers in arms wordt de 5-1 een feit. Harold zet met een assist zijn broer Rudi aan het werk.

Donkere wolken......vooral voor RKSV......trekken zich samen. Gelukkig brengt het rustsignaal redding. Waar het regent en dondert in de kleedkamer van RKSV, drinken de heren van SV Heeten met voldoening hun bakkie thee op. Rudi zet nog even het inhalleerapparaat aan om ruimte in de luchtwegen te krijgen. Een stof overigens, die u niet zult vinden op de dopinglijst, maar dit terzijde.

De tweede helft gaat van start en niet geheel toevallig brengt Rudi met een schuiver de 6-1 op het bord. Hierna is de onvermoeibare Hans aan zet om de 7-1 te maken, maar hij mist op een haar na. Achterin komt het team zelden in de problemen. Daar waar een keeper handelend moet op treden voegt Paul de daad bij het woord. Waarschijnlijk zullen we hem een weekje missen vanwege een heupoperatie. De vraag is door de technische staf al neergelegd bij de heren chirurgen om de operatie op een maandag uit te voeren, zodat Paul fit zal zijn voor de zondager op volgend. Ook opvallend is de snelheid van Wijnand achterin. Werkelijk elke mogelijke kans van RKSV wordt door een razendsnelle Wijnand in de kiem gesmoord. Of een en ander een correlatie heeft met zijn Formule 1 maat Max Verstappen is ons nog niet geheel duidelijk. Halverwege de tweede helft zet Stefan aan voor de 7-1. Het vlammende schot treft 2 palen en passeert tevens de doellijn. Echter, de VAR welke ook hier zijn intrede heeft gedaan keurt de treffer af. Toch laat de 7-1 niet lang op zich wachten. De sublieme goal van Johan Cruyff gemaakt op 2 januari 1972 Ajax-Ado Den Haag verbleekt bij het zien van de pracht goal van wederom Niek. Niet veel later brengt de foutloos fluitende Martin de wedstrijd tot een einde. 3 punten kunnen worden bijgeschreven en niet veel later wordt het geheel nog eens nabesproken onder genot van een goudgele pretcilinder.

Tot slot de eindconclusie. Het is allemaal weer geschiedenis. Amen.

Gerard Rensen

Harry Wichink