Seizoen van de veteranen geslaagd

Zondag 17 februari.

Ondanks dat wij tegen Nieuw Heeten moeten hebben wij toch slechts 8 personen op de been gekregen om te voetballen. Geen probleem als je 7 tegen 7 gaat voetballen, maar voor ons jonge team spelers is het toch wel verstandig om 2 wissels mee te nemen.

Gelukkig is Bas 2.0 ook weer fit, dus de gemiddelde leeftijd haalt hij samen met Niek een stuk naar beneden. Rudi is er voor het eerst sinds erg lange tijd gelukkig ook weer bij.

Om 9.00 uur is de aftrap en wij beginnen goed met meerdere kansen. Na 5 minuten steek ik de handen al juichend in de lucht want Niek kan de bal rustig in het lege doel schieten. MAAR DAT DOET HIJ NIET! Hoe hij die bal kan missen begrijpt niemand, ook Niek zelf is hevig verbaasd. Ja, de bal is rond en de goal niet, dus er kan van alles gebeuren! Wij blijven gevaarlijk, maar weten niet tot scoren te komen. Soms schieten we wat ongecontroleerd en hard over, dan weer rustig maar net naast. Kortom er wordt niet gescoord. Stefan wordt overmoedig op het middenveld, maar verlies daarmee wel de bal. Nieuw Heeten krijgt daardoor een erg grote kans. Maar geen goal! Na 15 minuten komt Nieuw Heeten beter in de wedstrijd, echter gebeurt er weinig voor de goals. Het is een potje tafelvoetbal waarbij alleen de middelste 4 stokken gebruikt worden! Kort voor rust geeft Bas 2.0 een goede strakke voorzet, maar kan, weer, Niek net niet scoren omdat de bal net te scherp is.

Na de rust beginnen wij weer met een kans. Rudi raakt de bal niet vol en dus wordt de bal geblokt. Richard raakt daarna de bal wel vol, maar die bal hebben wij helaas niet meer teruggevonden! Daarna blijven wij onzuiver in de passes en schieten wij wel op goal. Echter zonder het net te laten bollen. Vanuit een lastige hoek schiet Richard nog een keer fraai vanuit de draai op de goal. Slechts het aluminium laat verder van zich horen. 10 minuten voor tijd ziet Stefan geen vrije man staan.  Hij baalt daar zo van dat hij woest uithaalt. Hadden wij hem nu maar eerder boos gemaakt, want de bal gaat in 1 streep recht de kruising in! Eindelijk is daar de welverdiende voorsprong. Nieuw Heeten is vlak daarna gevaarlijk, echter zonder te scoren. Daarna moet Nieuw Heeten alle trucks uit de kast halen om toch nog tot scoren te komen. Dit levert iemand een gratis lidmaatschap van Ars Longa op. Tjonge tjonge wat een schwalbe! Dat vond Paul ook en hij geeft de scheidsrechter even tekst en uitleg waarom hiervoor toch echt niet had moeten worden gefloten. Op zich heeft hij wel een punt, maar de uitleg was wel erg uitgebreid en langdradig, want 3 aanvallen later heeft hij het er nog over! Het levert hem bijna een vroegtijdig vertrek op. Inmiddels hebben wij ook Bas 2.0 weer geblesseerd langs de kant staan. Hij gaat vooruit van 2 minuten spelen naar 40 minuten. Misschien dat hij bij zijn volgende wedstrijd het einde wel gaat halen? Vlak voor het einde maakt Richard vanuit een rommelige situatie toch nog de 0-2 en kunnen wij tevreden weer afreizen naar Heeten.

Ons seizoen is geslaagd. 6 punten van Nieuw Heeten, de rest is bijzaak.

Gerard Rensen

Harry Wichink