Veteranen kraken!

Als de zon al staat te stralen en koning winter met zijn eerste krakende koude speldenprikjes de winter aankondigt, liggen de veteranen nog in bed. Hebben ze vrij? Nou dat zouden de meeste wel willen, dr nog ff achter kroepen! Maar nee men moest naar Rksv in Rijssen.

De wedstrijd stond om 10.30 uur gepland, midden in de morgen! De donderdag training ervóór was er een normale opkomst qua aantal, een man of 10.

Maar het viel op dat eigenlijk diezelfde groep mannen aan het trainen waren zoals de laatste jaren,  terwijl er een nieuwe lichting veteranen zich had aangemeld dit seizoen. Van de 5 nieuwbakken veteranen zijn er 4 geblesseerd!! En dat er 4 geblesseerd zijn, kan nr 5 Nieks aan doen!  Kunnen ze het hoge niveau niet aan en moeten ze nu al op hun tenen lopen, hebben ze het veteranenvoetbal onderschat, ooh dit doen we wel even?! Gelukkig kunnen ze in de derde helft wel hun beste beentie voor zetten en hopen wij maar dat dat zal helpen bij hun herstel. Want we hebben jullie dit seizoen nog hard nodig. Het kraakt niet alleen bij de nieuwbakken, maar ook de oudbakken veteranen kraken! Rug, knie, een verdwaalde wandelaar, zijn een paar voorbeelden en dan loopt er ook nog 1 met een kromme pink in de weide! Het houdt niet over. Nu koning winter zijn intrede doet, komt DE leider met het voorstel om met 8 man op pad te gaan! IPC geen gekke gedachte, zo sta je als wissel niet heel lang aan de kant te koukleumen. Maar ook om met 8 man op pad te gaan was het zelfs krabben, er moest wel weer een Shimano boy opdraven, terwijl DE leider met de Shimano boys meeging deze ochtend! Blijkbaar was hij zijn TOMTOM al aan het instellen dat hij de kleding voor de Shimano invaller was vergeten te regelen. Ach fouten kan en mag je maken, het gaat er om hoe los je het op! Een paar appies heen en weer en 2 biertjes, opgelost! Uiteindelijk gingen we toch met 10 man richting Rijssen, 1 leider, 7 spelers, 1 Shimano boy, en de kromme pink die mee ging ter ondersteuning. Die verdwaalde wandelaar was nog niet gevonden. Rksv is een oude vereniging en de kleedkamers bevinden zich dan ook in van die schaftketen, Oud en koud!

Bij het betreden van het veld hoorde je de noppen van de voetbalschoenen tikken op de harde bodem. Het veld lag nog grotendeels in de schaduw en was nog wit en hard. De zon was wel aanwezig maar had nog grote moeite om boven de boomtoppen uit te komen. Je kon aan Paul wel zien dat het veld hard was, hij deed de volledige warming up staande. Hoge ballen, zodat hij niet hoefde te duiken. Leider John had in de keet een uitgebreid betoog, met looplijnen, positiespel, druk zetten e.d.  (Hij noemde 7 namen op en “ret oe dr met”). Voor de schaft was het gelijk opgaande wedstrijd. Het ging op en neer, men zette vaak wel het beste beentje voor maar vaak niet de goede. Veel ballen net niet, te gehaast e.d. Mede door het veld. Verder dan 0-0 kwamen we voor de schaft dan ook niet.

Tijdens de schaft gaf Dick aan dat hij last had van zijn voeten. Wij vroegen ons dan ook zeer serieus af of het de kou was of wintertenen, misschien kloofpoten! Maar nee dat was het allemaal niet. Nee het was allemaal nog véél erger. Wij  liepen hem voor de voeten! Hoezo voor de voeten vroegen wij. Nou niets speciaals zei Dick, gewoon voor de voeten! Hebben nog gevraagd of hij dat al langer had, maar daar had hij af en toe last van.  Maar ja wat kan je daar nou aan doen, ja, bij wintertenen ga je bij de kachel zitten. Klovenzalf helpt goed bij kloofpoten. Maar zoiets ernstigs als voor de voeten lopen, wat helpt daar dan tegen? En prompt kwam John met een oplossing, Hans moest beginnen als wissel. Jaja, dat had John goed gezien, Hans is ook wel heel erg goed in voor de voeten lopen. Net als Erik, Harold, Jos en Harry, die kunnen dat ook heel goed! En dan was Ad er niet eens bij. Wij spraken af om Dick van zijn kwaal af te helpen na de schaft. De zon was inmiddels met veel moeite boven de boomtoppen uitgekomen zodat het gras weer groen was en de bodem een stuk zachter. Wel net zo prettig. Nu kon Paul ook gerust naar een hoek duiken mocht het nodig zijn de tweede helft. We moesten nog enorm wennen aan het niet voor de voeten lopen en Rksv maakte daar goed gebruik van. Binnen een paar minuten na de schaft was het zomaar 1-0. Maar daarna begon het te werken. We waren nu de betere ploeg. Alleen de scherpte ontbrak nog. De goal van Rksv was 4 keer 10 cm te klein en je hoorde de bal dan ook terug kaatsen van het aluminium. We waren de tweede helft verreweg de betere ploeg. Maar de 1-0 bleef lang staan. Totdat we een vrije trap kregen halverwege de helft van Rksv. Wijnand ging er achter staan en iedereen bleef uit de buurt van Dick. Wijnand speelde Dick in, en dat kon, want niemand liep hem voor de voeten. Dick kaatste terug en Wijnand haalde vernietigend uit en de meer dan verdiende gelijk was gemaakt. Wij probeerden nog wel een tweede te maken maar het zat er niet in deze winterdag. Met 1-1 konden we de keet weer in, douchen en terug naar Heeten.

Of het nu een suc6 was om met 8 man te spelen? Voordeel is, je staat minder lang aan de kant, maar of het beter voor het  team is????? Je hebt ook minder mogelijkheden om de juiste balans te vinden! Donderdag in de derde helft onder het genot van …. maar eens over hebben met elkaar.

Hopelijk zijn alle Krakende Veteranen weer spoedig hersteld!

Gerard Rensen

Harry Wichink