Kraker eindigt in mineur

Zondag 11 november '18 de kraker tegen Almelo. Beide teams hebben wij evenveel verliespunten, maar omdat Almelo 1 wedstrijd meer gespeeld heeft staan zij bovenaan. Bij winst kunnen wij dus een goede stap richting het kampioenschap zetten.

In aanloop naar de wedstrijd krijgen we eerst slecht nieuws omdat we horen dat de attractatieman zijn onnavolgbare schaarbewegingen niet meer binnen de lijnen mag vertonen. Daarna toch ook goed nieuws want Bas heeft zich nu ook voor de zondagen opgegeven. Na 14 jaar afwezigheid zal hij eindelijk weer actief zijn op het hoogste niveau van de 45+ teams van SV Heeten!

Wij moeten gelijk al gebruik maken van zijn aanmelding, want door blessures ziektes en afmeldingen houden wij er dan precies 9 over. Kortom het enige dilemma welke de leider heeft is wie er op welke positie start.

Uiteraard moet Bas nog wel door de ballotagecommissie komen. Maar als hij vanaf een theezakje vraagt of hij bij ons team mag dan kun je dat toch niet weigeren! Voor de leider volgt dan het probleem "welk nummer geven we Bas?" Uiteindelijk hopen we natuurlijk op een nog betere Bas dan toen hij gestopt is met voetballen. Dus dat wordt nummer 2.0.

Dan de wedstrijd:
Beide teams beginnen voorzichtig aan de wedstrijd. Na enige tijd komt er een schot van Almelo welke eerst tegen de paal gaat, maar ongelukkig via Wijnand voor de voeten van de spits valt en wij staan met 0-1 achter. Wij zijn niet echt scherp. Maar gelukkig verzaakt Almelo om de geboden kans af te maken. Richard moet zelfs met handen en voeten verdedigen! Nadat Bas ingebracht is komt hij gelijk goed op en schiet van afstand. Een mooi strak schot, maar helaas via een tegenstander naast. Bij de volgende actie van Bas gaat hij het duel aan, maar helaas raakt hij hierbij gelijk geblesseerd. 2.0 is daardoor niet allen zijn shirtnummer, maar ook gelijk het aantal speelminuten! Wij krijgen in de eerste helft nog een hele grote kans als Richard de bal goed op het middenveld verovert en samen met Harold op de keeper af gaat. De verdediger moet kiezen, Richard geeft breed, maar helaas is Harold niet gelukkig in de aanname en is deze kans verkeken. Almelo blijft ondertussen gevaarlijk in de omschakeling, maar ze scoren niet.

Rust

Ook na rust zijn de eerste kansen voor Almelo. Harold gaat goed diep, er is verder geen aansluiting en Harold sleept het maximale eruit met een corner tot gevolg. Onze beste kans volgt na een vrije trap. De bal wordt goed breed gelegd, Stefan schiet direct, maar helaas net over. Almelo blijft snel omschakelen waaruit ze gevaarlijk dicht bij Paul komen. Wijnand verprutst als laatste man de bal en zo'n kans moet je Almelo niet geven 0-2. Nu moeten wij nog meer risico's gaan nemen. In de duels die volgen zet Almelo net iets beter door en uiteindelijk maken ze ook nog de 0-3. Al met al een terechte uitslag. Jammer dat Bas 2.0 ons nog niet aan een overwinning heeft kunnen helpen. Laten we maar hopen dat hij snel weer hersteld is zodat zijn gezin hem dan wel kan zien spelen. Zij kwamen namelijk 2.0 minuten te laat!

Gerard Rensen

Harry Wichink