Veteranen slepen de pony en de punten over de streep!

Het lijkt al weer een hele tijd geleden, maar met de ponymarkt ertussen had ondergetekende even nodig om te herstellen alvorens dit stukje te schrijven.

Na goed overleg en een officiële uitnodiging aan het adres van Nieuw Heeten werd onze wedstrijd niet op de zondag van de ponymarkt gespeeld, maar al op de donderdag ervoor. Nogmaals hartelijk dank aan Nieuw Heeten dat ze hieraan hebben willen meewerken. Hopelijk heeft het biertje gesmaakt!

Om 20.30 uur kon de, goed leidende, scheidsrechter zijn eerste fluitsignaal van de avond laten klinken. Gelijk nam Heeten het heft in handen en hadden ze duidelijk een veldoverwicht.

Meerdere kansen werden op dat moment nog niet benut en dan zul je altijd zien dat de goal aan de andere kant valt. Door een grote miscommunicatie in de verdediging van Heeten stond de spits van Nieuw Heeten plotseling oog in oog met gelegenheidskeeper Rudi. Daar was geen houden aan en ook de, goed leidende, scheids kon daar geen verandering in brengen. Het was dus geheel tegen de verhoudingen in 0-1.

Heeten liet zich echter niet uit het veld slaan. Ze waren veel beweeglijker en Nieuw Heeten kreeg geen grip op de spelers. Soms werd er aan beide kanten een overtreding gemaakt. Waarbij de, goed leidende, scheids handelend optrad en de spelers terug floot. Richard kwam voor rust 2x tot scoren. 1x met een rustig, goed geplaatst schuivertje en 1x kwam hij mooi voor de tegenstander en tikte de bal met de neus van de kunstgrasvoetbalschoen (3x woordwaarde!) in de goal. De laatste 5 minuten van de eerste helft was het flitsende er bij Heeten wel af. Daardoor krijgt Heeten nog een vrije trap tegen op een gevaarlijke positie. Aangezien de muur niet op afstand wil en de bal nog even naar voren wordt gelegd moet de, goed leidende, scheids het veld nog even betreden. Met enige tegenzin loopt hij naar de plek des onheil waar hij besluit dat de bal een halve meter naar achteren moet en ook de muur moet een halve meter naar achteren. Iedereen weer gelukkig en de, goed leidende, scheids kan weer naar zijn basis positie. Het buitenkansje wordt niet door Nieuw Heeten benut. Heeten is daarna maar wat blij met het rustsignaal van de, goed leidende, scheidsrechter.

In de rust werd iedereen door de goed leidende leider John er nog even aan herinnerd dat de start van de 2e helft beter moest verlopen dan de zondag ervoor! Achteraf kunnen we concluderen dat dat is gelukt want er werd niet gelijk door Nieuw Heeten gescoord! Wat wel jammer was dat Nieuw Heeten de gehele 2e helft ons de baas was. Ze kregen veel kleine en grote kansen, maar mede doordat gelegenheidskeeper Rudi in goeden doen was werd er niet gescoord. 10 minuten voor het einde van de wedstrijd stort Rudi zich met ware doodsverachting op de bal. Helaas blesseerde hij hierbij zijn vinger en naar later blijkt is zijn pink zelfs gebroken! Rudi zou Rudi echter niet zijn als hij niet gewoon de wedstrijd zou afmaken en ook nog enkele cruciale redding verricht! Hierdoor blijft het 2-1 en na 33 minuten haalt Heeten opgelucht adem als de, goed leidende, scheids fluit voor het eindsignaal.

En daarna was het nog lang onrustig in de tent!

Uitnodiging Ponyweek Nieuw Heeten 45+

Gerard Rensen