Daar had ABSoluut meer ingezeten

Nadat de rentree in de 3e klasse werd opgevrolijkt met een 3-1 overwinning op de collega Groen-Witten uit Heino was Heeten 2 vol goede moed voor de clash met ABS 2 op de prima onderhouden Bathmense velden. Deze goede intenties werden al snel kracht bij gezet met daden..

Al in de eerste minuut raapte Mart Grandel de bal op en stuurde de Heetense spitsen de ruimte in. Leenspits Korijn S. verlengde deze bal vakkundig met het hoofd, hierbij de pijlsnelle linksbuiten Quinten Owusu Abeyie een uitstekende kans verschaffend. Deze hield het hoofd koel en schoof de bal in de verre hoek: 0-1. “Een voortvarend begin van een heugelijk dag” aldus de kenners. ABS liet echter al snel zien over veerkracht te beschikken:  een aanvaller van ABS bedacht zich, na een bal uit de kluts, niets en schoot de bal met een bekeken volley met een mooie boog achter kansloze keeper Mart Grandell: 1-1.

De blije gezichten van ABS verschoten al snel tot een pijnlijke grimas: Kapitein Soessafaria kreeg de bal uit een vlotte combinatie door het centrum vrij voor zijn  rechterbeen en lepelde de bal over de-moeilijk-van-de-grond-komende-keeper-van-ABS: 1-2. Echter, het onvermogen om de voorsprong uit te breiden zou Heeten, niet voor het laatst deze wedstrijd, parten spelen. Een hoge voorzet werd door de Bathmense spits uit onmogelijke positie tegendraads in de verre hoek gekopt. Met 2-2 besloot de scheidsrechter dat het de hoogste tijd werd voor een beker slappe thee.

Heeten startte de 2e helft zoals ze de eerste begonnen waren, met bij vlagen goed combinatievoetbal en met veel dreiging vanaf de zijkanten. Huurling Koopman pikte de bal op aan de zijkant en wist de verdediging inclusief keeper in een aantal pogingen te verschalken en schonk de Heetense voetbalfans goede hoop op 3 punten: 2-3. Ondertussen hadden Twanus, Roy-je-was-toch-rechtsbuiten-Wichers-Schreur en Koen – Markt -Koopman plaats gemaakt voor kilojoule Wigink, Wouter-ik-ben-wat-later-Reimert en Gijs – Zlatan – Kortenhorst.

Het venijn bleek echter in de staart van de wedstrijd te zitten. Enkele minuten voor tijd kreeg de Bathmense formatie een corner die hoog voorgezet werd. Deze bal belandde half op een Bathmens hoofd, maar deze bal miste echter vaart en werd met een resolute “Los” in de handen van keeper Mart gesloten. De zelfverzekerde “Los” maakte echter al snel plaats voor een hartverscheurend: “NEEEEEE!!”. Voordat ook maar iemand in de gaten had wat er gebeurd was had de attente ABS-spits het net hoog laten bollen: 3-3 met nog enkele minuten te spelen.

“En nu is het mooi geweest” moet Quinten Owusu Abeyie gedacht hebben. Na een actie vanaf de rechterflank naar binnen belandde de bal met een stuiter voor zijn voeten, gezien hebbende dat de keeper wat ver voor zijn goal stond schoot hij de bal, onhoudbaar voor de keeper,  in de kruising! Niet alleen de bal, maar ook de Bathmense opponent leek tegen de touwen te hangen. De 3 punten waren al halverwege Heeten, ware het niet dat de scheidsrechter een duel tussen de Heetense keeper en een Bathmense aanvaller bestempelde als legitiem en daarmee ABS de perfecte gelegenheid voor de allerlaatste gelijkmaker verschafte. Na een twijfeling werd deze 4-4 dan ook daadwerkelijk tegen de touwen geschoten. Hiermee liep Heeten tegen zijn eerste puntverlies in de 3e klasse aan.  Onnodig aangezien de Groen-Witte formatie over de hele wedstrijd genomen de overhand had.

Volgende week zal om 10:30 de derby tegen Rohda Raalte aanvangen in Heeten! U bent van harte welkom om uw zondag op te fleuren met een mooie pot voetbal!

Korijn Schrijver
Wouter Reimert