Heeten 2 nu al titelkandidaat?

Mag ik dat zeggen, ja dat mag ik zeggen. Aldus de verslaggever van Heeten 2. Het klinkt wat gewaagd, maar wie de nieuwe trainer van Heeten 2 kent ‘Martijn laat je niet Kisten’ weet dat de ambities hoog liggen. “Als je dan de eerste wedstrijd op deze manier wint, dan ben je op de goede weg” aldus de trainert.

Het is zondag ochtendochtend 9.14 uur. Iedereen is krap aan de tijd binnen en na het drinken van een kop koffie begint de wedstrijd bespreking. Alle puntjes worden op de i gezet en spelers worden klaargestoomd voor de match. Vandaag beginnen we tegen Heino 3. Op voorhand een kandidaat voor de klassieke top 5.

De wedstrijd begint om10.30 uur en gelijk laat Heino zien waarom ze gevreesd worden. Ze zetten Heeten onder druk en de eerste 10 minuten is het Heino die het spel bepaald. Gelukkig hebben wij Roy. Roy wordt de diepte ingestuurd en komt op de keeper aflopen. Ondanks dat hij hem zeker zelf hadden kunnen maken geeft hij de bal diep bij de 2de paal waardoor Zlatan de 1-0 kan binnen tikken. Niet veel later weer een goede aanval over rechts. Nu is het Zlatan die doorgaat tot de achterlijn en de vrijstaande Soussafaria bedient. Deze kent geen angst en schiet onberispelijk binnen. Dit geeft rust binnen het team en we spelen dan ook de eerste helft goed uit en geven bijna geen kans weg. Met 2-0 gaan we de rust in.

In de rust word Twanus gewisseld en kwam Juul in het veld. Heino begon de 2de helft hetzelfde als de 1ste helft. Goed druk zetten en zo snel weer aan de bal komen. Heino zocht vaak de vrij man door via een steekpass en speler vrij voor de keeper te zetten. De verdediging stond echter goed en Grandel keepte lekker ver voor zijn doel om op die manier veel ballen te onderscheppen. Het was dan ook typerend voor Heino dat hun enige doelpunt een eigen doelpunt was van Hulk. Hulk, voorheen spits, staat sinds kort in de achterhoede. Dit was hij kennelijk even vergeten en schoot de bal onhoudbaar achter Grandel. Net voordat hij de buikschuif inzette kwam hij er achter dat hij een eigen doelpunt was. Kan gebeuren! Gelukkig maakt Soussafaria kort hierna de 3-1 waardoor de wedstrijd weer op slot zat.

Een goede overwinning en een solide basis om verder op te bouwen. Volgende week uit tegen ABS

Opstelling Heeten: Mart Grandel, Luuk Maaskant, Hulk Kemper, Tom Beugelsdijk, Jetro Reimert, Robinho Dijkman, Marco Soussafaria, Twanus van Dartel (45 Juul Reimerink), Roy Beerens (60. Hugo), Zlatan Kortenhorst, Quintin Bale

Korijn Schrijver
Wouter Reimert