Heeten D1 verslaat concurrent Sallandia D1 in spektakelstuk

Heeten D1 heeft afgelopen zaterdag goede zaken gedaan in de strijd om de bovenste plaatsen in de tweede klasse. Directie concurrent Sallandia D1 werd met 3-4 verslagen, nadat het team van trainer Rick Kemper 20 minuten voor tijd nog met 3-0 achter stond.

In de eerste fase van de wedstrijd stond Heeten onder druk en werd het op een aantal gebieden afgebluft door de Deventer formatie. Dit resulteerde in één kans voor Sallandia, maar de voorzet van rechts werd van dichtbij over geschoten. Na deze fase kwam Heeten beter in de wedstrijd, wat resulteerde in een veldoverwicht, zonder grote kansen aan beide kanten. Waar het af leek te gaan op een 0-0 ruststand sloeg Sallandia genadeloos toe. Allereerst werd de spits door de lucht aangespeeld, hij controleerde de bal en schoot hem fraai in de linkerhoek en vervolgens een diepe bal op dezelfde spits waarbij keeper Jarne Loohuis uitkwam en de spits de bal over de doelman in het doel schoot. Verslagen gezichten in de kleedkamer, maar er werd duidelijk gemaakt dat er nog van alles mogelijk was deze wedstrijd.

Dit was ook te zien in de tweede helft, waarbij Evi Maatman de aansluitingstreffer scoorde. Ze kreeg de bal in de loop aangespeeld, snelde voorbij haar tegenstander en schoot de bal langs de keeper in het doel. Tot ontsteltenis van alles en iedereen stak de grensrechter zijn vlag in de lucht en floot de scheidsrechter voor buitenspel. Nadat Sallandia in de tegenaanval de 3-0 scoorde leek de wedstrijd beslist en was de tweede nederlaag van het seizoen aanstaande. Dit was echter het moment waarop de wederopstanding van Heeten D1 begon. Eerst was het aanvoerder Tim Schoorlemmer die door de verdediging van Sallandia liep en de keeper kansloos liet. Een aantal minuten later was het zijn broertje Lars Schoorlemmer, die als rechterspits was ingevallen die de spanning terugbracht tot 3-2 met een schot van buiten de zestien meter. De spirit bij  Heeten was volledig terug en Sallandia bleef achteruit lopen. De gelijkmaker zat er aan te komen en deze kwam op naam van Evi Maatman die opnieuw haar tegenstander de baas was en opnieuw (ditmaal wel goedgekeurd) scoorde. Inmiddels waren er nog 10 minuten te spelen en de wedstrijd begon licht te kantelen. Beide ploegen leken niet goed te weten of ze vol voor de winst moesten spelen of genoegen moesten nemen met een gelijkspel. Uiteindelijk was het Job Jansen die na een goede actie de wedstrijd besliste in het voordeel van Heeten. Enkele minuten later floot de scheidsrechter af, waarna de ontlading aan de kant van Heeten groot was.

De achterstand op de tot nu toe ongenaakbare koploper ABS bedraagt hierdoor nog steeds 3 punten. Na een inhaalweekend waarin geoefend wordt tegen Lemelerveld D1 zal over twee weken thuis worden aangetreden tegen ABS. Alle steun van het publiek is welkom voor deze topper!

Heeten D1: Jarne Loohuis, Lars Schoorlemmer, Binck Doedens, Tom van der Staal, Jelle Haarman, Job Reimert, Mike Timmer, Lucas Lenting, Tim Schoorlemmer, Douwe Loohuis, Job Jansen, Nelson Berghuis, Evi Maatman

Begeleiding: Rick Kemper, Luc Schoorlemmer, Bas Aarnink, Calvin Klein-Overmeen, Bryan Meyerink

Lysanne Brinkhuis
Kiki Groot Zwaaftink