Heeten JO19-1 de terechte kampioen in 2e klasse.

Na het puntverlies van concurrent SVVN vorige week bij de buren in Broekland kon Heeten op 6 mei kampioen worden in en tegen SV Raalte. Heeten had een gat van 4 punten met SVVN en met nog twee wedstrijden te gaan betekende dit dus dat de eerste plek veiliggesteld kon worden.

Om 12 uur werd er verzameld bij de club om met het team gezamenlijk te lunchen. Na de lunch werd er ontspannen nog even voetbal gekeken bij de andere thuisspelende jeugdteams voor er naar boven werd gegaan voor de bespreking. Er heerste een gespannen sfeer omdat het voor de jongens niet een dagelijkse zaak is om kampioen te worden. Na de bespreking was geregeld om met 2 busjes van TCR Raalte richting SV Raalte te gaan.

Tijdens de warming-up bleek dat het een heerlijk weertje was om kampioen te worden. Het zonnetje scheen en het was lekker om te voetballen. De wedstrijd stond op het punt van beginnen. Veel supporters uit Heeten waren komen kijken naar deze beslissende wedstrijd. Heeten was in de eerste helft dan ook de betere ploeg. Raalte zette totaal geen druk en Heeten kon vrijuit voetballen. Achterin werd er veel rondgespeeld en gewacht op de mogelijkheden om de bal diep te spelen. Binnen tien minuten was het al raak. Na een afgeslagen bal was Shannon Nijhoff er als de kippen bij om de 0-1 op het scorebord te zetten. Heeten drukte door en het was Wouter Salden die uit een corner zijn derde uit drie wedstrijden maakte. Met een kopbal zette hij de stand op 0-2. Heeten nam hierna wat gas terug en wist zonder moeite deze stand tot de rust te behouden.

Heeten wist genoeg. Raalte was zo goed als geknakt maar het was wel de bedoeling om nog even te laten zien dat dit de terechte kampioen is. De supporters moesten beloond worden voor hun komst en Heeten moest dus doordrukken.

Na rust was het een half uur lang onrustig voetbal. Heeten wist een paar kansen te creëren maar deze leidde niet tot een doelpunt. Het was aan Raalte te zien dat het een beetje geïrriteerd werd omdat het helemaal niet tot voetballen kwam. De enige kans die Raalte kreeg in de tweede helft was het doorjagen op Niels Nijenhuis die tegen een aanvaller aan schoot. Deze bal verdween net naast het doel. Het laatste kwartier werd Heeten weer gevaarlijk. Waar het meer had moeten scoren bleef het uiteindelijk bij twee doelpunten. Thijs Tutert wist na een mooie soloactie van Jasper van Loevezijn de bal in het doel te tikken. Even later was het Kell Lokate die de bal in het doel kreeg.

De scheids floot uiteindelijk voor het einde van de wedstrijd. Dit betekende het Kampioenschap van SV HEETEN JO19-1! Er werd met zijn allen richting de keeper Niels gerend waar het feestje begon. Na felicitaties van alle supporters en de cadeaus van de ouders werd het feestje doorgezet in de kleedkamer en in de busjes terug. Eenmaal bij de kantine van SV Heeten aangekomen was de kantine versierd en werden we opgewacht door de vele supporters. Door de ouders was geregeld dat er een rondje Heeten werd gereden met een carnavalswagen. Hierna

keerden we terug in de kantine. Na gegeten te hebben in de kantine hebben we het feest doorgezet bij een van de leiders thuis in de garage. Het feest duurde nog tot in de laatste uurtjes.

Wij willen TCR graag bedanken. Mede door de busjes hebben wij een geweldige dag gehad. Ouders, supporters en alle andere betrokkenen bedankt. En we hopen jullie graag ook te zien in Dronten op 27 mei. Hier spelen wij de wedstrijd voor de dubbel, de bekerfinale tegen BAS.
SV Heeten JO19-1 Kamioen 2016 2017

Chevy Kruiswijk