Heeten wint ruim van Wesepe en zet goede stap richting kampioenschap

De wedstrijd die gespeeld zou worden op zaterdag 29 april werd verplaatst naar dinsdag 2 mei. Wesepe had aangegeven hierdoor met een sterkere selectie te kunnen beginnen en wij zijn natuurlijk de moeilijkste niet om hiermee akkoord te gaan. Wel was het een lichte omschakeling, aangezien de dinsdag avond normaal een trainingsavond voor ons is. De instelling van zowel de leiding als de spelers moest daardoor gelijk omgezet worden naar de winnaarsmentaliteit zoals we dit op zaterdag gewend zijn.

Na een goede voorspreking en een zeer effectieve warming up gingen beide teams het veld op. Gelijk was het mooi om te zien dat er veel publiek aan de zijlijnen stond te kijken. Het startsignaal werd gefloten en de jongens van Heeten klapten er gelijk bovenop. Wesepe had zeker het eerste kwartier weinig in te brengen, wat het verdienste was door het druk zetten van zowel de verdedigers als de middenvelders van Heeten. Wel was het niet een zeer spannende wedstrijd voor de toeschouwers, Wesepe liet Heeten vrijwel de gehele 1e helft opkomen en zocht zelf geen 1 keer de aanval op. De lange ballen waar het eerste kwartier mee werd gespeeld had weinig succes, waardoor het opbouwen van zowel wouter als Jacob in combinatie met Chiel en Chris moest gehanteerd worden. Dit verliep tot 20 minuten voor rust vrij onrustig, wat leidde tot vaak onnodig balverlies. Wel kwamen er tussendoor meer kansen voor Heeten waar gelijk gebruik van werd gemaakt. Een goedlopende aanval werd benut door een prima afgeronde actie van Jasper: 1-0. De minuten hierna volgden er meer kansen welke helaas geen doel hadden getroffen, waarna het fluitsignaal hoorbaar werd.

In de rust was het een menging van tevredenheid als teleurstelling in de kleedkamer van Heeten. De 1-0 voorsprong was nog niet voldoende, vonden zowel de leiding als de spelers! Er moest meer gecommuniceerd worden tussen de middenvelders en aanvallers.

De 2e helft begon, en wat de spelers in de rust was meegegeven werd gelijk zichtbaar. Vanaf minuut 1 ging Heeten de aanval in. Ook de strijdlust die in de 1e helft in mindere mate zichtbaar was heerste nu door het hele team. Door deze instelling van het gehele team werd Wesepe helemaal zoek gespeeld. Gelijk werd de strijdlust ook benut door een goal, een goeie solo actie van Jordy maakte de stand op 2-0. Wesepe wist zich hierna nog even terug te vechten waardoor de duels weer moesten gewonnen worden op het middenveld. Dit duurde gelukkig niet lang waarna Daan de bal op een presenteerblaadje in de 16 kreeg: 3-0. Het was nu duidelijk, de 3 punten zijn binnen. Dit was ook te merken aan het spel, Heeten mocht volledig op de helft van Wesepe gaan voetballen. Hierna volgenden meerdere kansen voor Heeten, waaronder de cornerbal die werd binnengeschoten door wouter: 4-0. Ook onze nummer 6 wie dit seizoen nog geen doelpunt had gemaakt mocht er 1 op zijn naam zetten. Een afstandsschot leidde tot de 5-0. Een paar acties later werden ook de 6-0 door Daan en de 7-0 door Jordy binnen gewerkt. Opnieuw een gewonnen wedstrijd voor de selectie van Heeten: 7-0!

Aankomende zaterdag volgt een wedstrijd tegen SV Raalte, wat door de overwinning van dinsdag gelijk een kampioenswedstrijd is geworden! Graag zien we jullie net als dinsdag langs de lijnen verschijnen waardoor we gezamenlijk de 3 punten en het kampioenschap mee naar Heeten kunnen nemen!

Chevy Kruiswijk
Gijs Hollegien