Heeten JO19-1 blijft in koers voor de dubbel na zinderende halve finale beker

Na twee gelijke spelen in de competitie wat SVVN de kans gaf om terug te komen tot een gat van 1 punt, stond er weer een weekend beker in het programma. Ditmaal de halve finale tegen SDOL. De ploeg uit onze competitie die de competitie heeft laten varen en vol voor de bekerwinst gaat.

De eerste helft was Heeten duidelijk de sterkere ploeg. Veel balbezit resulteerde in een aantal kansen in de voorhoede. SDOL kwam in de eerste helft niet verder dan een aantal dode spelmomenten die geen gevaar opleverden voor het doel van Niels Nijenhuis. Na zo’n 25 minuten wist Wouter Salden de score te openen. Uit een voorzet stond hij helemaal vrij bij de tweede paal waar hij de 1-0 gemakkelijk in kon koppen. Een verdiende voorsprong die tot de rust intact bleef.

De tweede helft gaf een ander beeld. Heeten creëerde niet veel kansen meer en SDOL was meer in de aanval te vinden. SDOL werd tot dan toe niet erg gevaarlijk met de kansen. Een kwartier voor tijd wist SDOL de bal links voorin te krijgen. Uit een klutsvoorzet ontstond een misverstand tussen Jacob Salden en Niels Nijenhuis waarna Jacob de bal schitterend met het scheenbeen achter zijn eigen doelman schoot. 1-1. Nog een kwartier te gaan en SDOL zat lekkerder in de wedstrijd. 5 minuten later was het opeens Heeten die via de linkerflank doorkwam. Na een afgeslagen voorzet was het bij de tweede paal Thijs Ruiter die de bal gemakkelijk in het doel wist te krijgen. 2-1! SDOL wist wat het te doen stond en ging de laatste tien minuten volle bak vooruit voetballen. Dit resulteerde in een aantal kansen en vijf minuten voor tijd voor een corner. De corner werd in een keer richting het doel gedraaid en Arthon Jansen bij de eerste paal en keeper Niels Nijenhuis hadden geen antwoord op deze stuiterbal. De bal vloog in een keer in het doel. 2-2.

Al met al een terechte uitslag. Maar er was geen winnaar bepaald. Dus kwam het aan op penalty’s. De eerste 8 penalty’s van zowel Heeten als SDOL werden feilloos ingeschoten. De negende penalty van SDOL werd hoog overgeschoten en dus was het aan Heeten om het te beslissen. Thijs Ruiter kwam naar de penaltystip gelopen en mocht het doen. Hij nam de aanloop en schoot de bal rustig in de rechter hoek waar de keeper de linkerhoek in ging. Dit betekende dat Heeten de bekerfinale heeft behaald! 27 mei aanstaande in Dronten word de wedstrijd gespeeld tegen BAS JO19-1. Wij hopen dat al het publiek van deze wedstrijd ook dan weer aanwezig is en zullen er alles aan doen om deze prijs te pakken. Volgende week wacht laagvlieger Wesepe thuis. Deze wedstrijd zal gewonnen moeten worden om voorsprong te houden op de nummer twee SVVN.

Chevy Kruiswijk
Gijs Hollegien