Heeten JO19-1 lijdt opnieuw puntverlies in uitwedstrijd

Na het dure puntverlies bij Blauw-wit vorige week wist Heeten wat het te doen stond. Na een week vol goede training was het vertrouwen er dat het deze wedstrijd goed ging komen. Hoonhorst-Wythmen was een stugge ploeg in de thuiswedstrijd dus we wisten hoe zij aangepakt moesten worden.

Heeten begon scherp aan de wedstrijd en was veel in de aanval te vinden. Hoonhorst-Wythmen werd alleen een paar keer gevaarlijk uit een countersituatie. Na 2 afgekeurde doelpunten van Heeten waarvan een waarschijnlijk onterecht buitenspel, ging Heeten door met de aanval zoeken. Achterin stond het goed en Niels heeft de eerste helft niet veel te doen gehad. De wind was verraderlijk voor het geven van de lange ballen richting de voorhoede. Met een aantal goede reddingen van de keeper van Hoonhorst-Wythmen bleef de stand 0-0 tot de rust.

In de rust werd verteld dat de kansen wel gingen komen en dat het goed stond. We moesten door blijven gaan en strijd blijven leveren. Er moest tenslotte gewonnen worden en met drie punten richting huis te gaan.

De tweede helft was het Heeten wat domineerde. Er werd redelijk goed gevoetbald en er werden veel kansen gecreerd. Toch was het net als de rest van het seizoen moeilijk om te scoren. Heeten kreeg na een overtreding op Daan Wigink een penalty mee. Daan was zelfverzekerd genoeg om deze penalty zelf te nemen. De keeper wist met een goede redding de bal uit het doel te houden. Uit de rebound was het Arno Hendriks die de lat wist te raken. Nog steeds 0-0 dus. Nadat Thijs Tutert in het veld kwam met veel werklust wist hij uit een afgeslagen corner eindelijk de 0-1 op het scorebord te brengen. Zeer verdiend. Twee minuten later was het Hoonhorst-Wythmen die een keer in de aanval te vinden was. Na een ingooi kwam de bal bij de spits terecht. Hij zette Niels op het verkeerde been en wist de paal te raken. De bal kwam terug en de linksbuiten aarzelde niet en schoot de bal snoeihard in de bovenhoek. Onhoudbaar. 1-1. Heeten moest dus weer aan de bak. Heeten creerde nog een aantal kansen waarvan die van Jordy Scheperman de grootste was. Helaas heeft de keeper van Hoonhorst-Wythmen de goal redelijk schoon gehouden en wist Heeten niet nog een keer te scoren.

De voorsprong op SVVN is hierdoor geminderd tot slechts 1 punt. Heeten heeft het nog in eigen hand maar zal dus alles moeten winnen om het kampioenschap binnen te halen. Volgende week wacht de halve finale tegen SDOL thuis om 14:30 op sportpark Heeten. Tot dan!

Chevy Kruiswijk
Gijs Hollegien