Heeten JO19-1 ontsnapt aan eerste verlies van het seizoen

Na drie belangrijke wedstrijden die 7 punten hadden opgeleverd ging Heeten met een tevreden gevoel richting de wedstrijd tegen Blauw-wit ’66. De sfeer was goed en uit de warming-up bleek dat iedereen gefocust was en dat iedereen de wedstrijd koste wat het kost wilde winnen.

Toen eenmaal het fluitje van de scheidsrechter klonk bleek na korte tijd heel wat anders. Heeten was niet de club die het was tijdens de warming up. Korte passes gingen verkeerd, er werd niet naar elkaar geluisterd en afspraken die werden niet nagekomen. Dit leverde Heeten in totaal 1 grote kans op in de hele eerste helft. Verder waren er geen uitgespeelde kansen. Blauw-wit ’66 kwam er wel een paar keer gevaarlijk uit. Het speelde een aantal keer de lange bal op een van de spitsen. Deze zette zijn lichaam goed in de bal, kon kaatsen en zo ging de bal richting de cornervlag waar de snelle buitenspelers van Blauw-wit aan de bal konden komen. Na een half uur was het Blauw-wit die met een goede steekpass de linksbuiten één op één met Niels Nijenhuis zette. De buitenspeler faalde niet en wist verdiend Blauw-wit op een voorsprong te brengen. 1-0. Hierna volgden er nog een aantal kleine mogelijkheden voor beide ploegen, maar we gingen rusten met een 1-0 stand.

In de rust was er een bespreking die bij iedereen wel binnen leek te komen. Er moesten afspraken werden nagekomen en er moest makkelijker gevoetbald worden.

De tweede helft was er een beter spel van Heeten te zien. Heeten was het meeste van de tijd in de aanval te vinden en wist een aantal kansen te creëren. Het was Blauw-wit die alleen nog maar gevaarlijk wist te worden via het spelen op de counter. Arno Hendriks die in de rust was ingevallen kreeg na een kwartier de grootste kans. Hij wist via de rechter kant naar binnen te komen en de bal op de verste paal te schieten. Hierna volgden nog een aantal kansen voor Heeten die wederom niet tot de 1-1 leidde. We kregen 2 minuten voor tijd een corner voor. Heeten wist dat de keeper niet de sterkste was. Hij kwam uit maar liet de bal tussen zijn handen door glippen. Jordy Scheperman was alert en wist de bal gemakkelijk in het doel te koppen. 1-1! Een enorme opluchting. Heeten had hierna nog één minuut om toch nog de winst te pakken. Het kreeg nog een corner, hier werd gefloten voor een overtreding en zo werd de einduitslag een gelijkspel.

Door dit gelijke spel is Heeten weer met beide benen op de grond gezet. Volgende week wacht opnieuw een uitwedstrijd. Tegen Hoonhorst-Wythmen. Thuis was het een lastige overwinning en aangezien we afgelopen weekend niet hebben gepresteerd wat we moesten doen zullen we aankomende zaterdag volle bak moeten.

Toch waren we ervan overtuigd dat we deze wedstrijd gewoon moesten winnen. De vorige wedstrijd uit in Heino werd in de laatste minuut nog beslist in ons voordeel. We wisten dat het in de omschakeling een lastige wedstrijd ging worden.

Chevy Kruiswijk
Gijs Hollegien