Opnieuw nipte winst op Heino voor Heeten JO19-1

De afsluiter van de belangrijke drie weken. Na het gelijke spel van vorige week op de nummer twee wisten we dat we nog drie punten voorsprong hadden. Nadat SVVN een doordeweekse wedstrijd tegen dorpsgenoot DES had gespeeld die eindigde in 1-1 wisten we dat we 5 punten voorsprong hadden. We konden dus nog een nederlaag lijden indien nodig.

Toch waren we ervan overtuigd dat we deze wedstrijd gewoon moesten winnen. De vorige wedstrijd uit in Heino werd in de laatste minuut nog beslist in ons voordeel. We wisten dat het in de omschakeling een lastige wedstrijd ging worden.

Vanaf het eerste moment was duidelijk dat Heeten het liefste wilde winnen in deze wedstrijd. Heeten was het meest aan het voetballen en won de meeste duels. Na een kwartier was het Chris Groot Koerkamp die na een afgeslagen voorzet een mooie actie inzette. Hij ging tussen twee man door en schoot de bal vervolgens snoeihard in het dak van het doel. 1-0 voor Heeten. Dit wisten we tot aan de rust vol te houden zonder nog hele grote kansen te creëren of weg te geven.

In de tweede helft was ongeveer hetzelfde spelbeeld. Heeten was de betere ploeg en creëerde een paar kansen. Daan Wigink wist de bal nog een keer op de kruising te werken vanuit een afgeslagen corner. Een kwartier later moest hij helaas met een brancard het veld verlaten. Gelukkig bleek dit geen ernstige blessure te zijn. Heeten wist met een klein beetje moeite de 1-0 over de streep te trekken en opnieuw de drie punten in Heeten te houden.

Drie belangrijke weken afgesloten met 7 punten. Iedereen is hier erg tevreden mee. Volgende week wacht de uitwedstrijd tegen Blauw-Wit.

Chevy Kruiswijk
Gijs Hollegien