Heeten JO19-1 weet opnieuw moeizaam te winnen van Rohda

Na het bekerduel van vorige week stond deze week Rohda op de planning.

Heeten begon erg sterk aan de wedstrijd. De eerste 15 minuten wist Rohda niet waar het aan toe was. Het stond constant onder druk en kon zich ook niet onder die druk uit voetballen. Heeten was constant in de aanval te vinden. Binnen 8 minuten stond het daarom ook 2-0 voor Heeten.Door twee doelpunten van de Rohda verdedigers.

Na de 2-0 sloop bij Heeten het nonchalante voetbal erin. Er werden moeilijke ballen gegeven en er werden lastig kansen gecreëerd om Rohda al voor rust over de knie te krijgen. We gingen dus ook rusten met een 2-0 voorsprong.

Na een goede bespreking in de rust wist Heeten waar het aan toe was. Het spel moest dringend verbeterd worden.

Na rust bleek het beeld redelijk hetzelfde. Heeten was niet zichzelf en liet Rohda een beetje terugkomen in de wedstrijd. Na een kwartier wist Rohda ook de 1-2 op het scorebord te brengen. Dit was voor Heeten een duidelijk signaal dat het zich niet moest laten verschalken door een laagvlieger. Heeten wist het resterende deel van de wedstrijd zich op werklust er doorheen te werken. De 1-2 werd met man en macht verdedigd en af en toe was er nog een kleine kans op 1-3. Heeten wist met moeite opnieuw de drie punten mee naar huis te nemen en behoudt de koppositie.

Volgende week een wedstrijd tegen Broekland. De uitwedstrijd was een goede pot van onze kant en we hopen dit volgende week weer op te kunnen brengen. 14:30 op sportpark Heeten.

Chevy Kruiswijk
Gijs Hollegien