Heeten JO19-1 blijft ook winnen in de beker!

Naast de competitieduels stond ook het bekerprogramma nog voor de deur. En wel tegen een competitieconcurrent SVVN. Het ging om een plek in de halve finales.

Heeten was tot op het bot gemotiveerd voor deze wedstrijd en de verwachting was dat SVVN dat ook zeker zou zijn. De warming-up begon scherp en iedereen leek zin te hebben in deze wedstrijd. Beide ploegen begonnen scherp aan de wedstrijd waar Heeten een ligt overwicht had in het veld. De grootste kansen in de eerste helft waren dan ook voor Heeten. SVVN is maar een paar keer gevaarlijk geweest in de eerste helft en verder kwam het op verdedigen aan. Na een actie van Jordy Scheperman over de flank werd hij tot val gebracht in de zestien meter. Een penalty voor Heeten. Na kort overleg besloot Shannon Nijhoff achter de bal plaats te nemen. Hij stuurde de keeper de verkeerde hoek in en schoot Heeten op voorsprong. 1-0! Vlak na de 1-0 klonk ook het rustsignaal.

Na rust was het aan Heeten om deze voorsprong te behouden. Na een goed begin van de tweede helft van Heetens kant nam SVVN de draad een beetje over en was dit de sterkere ploeg gedurende het grootste deel van de tweede helft. SVVN was echter niet in staat om tot veel goede kansen te komen. Er belandde een bal op de paal en er was een redding van Niels Nijenhuis noodzakelijk. De laatste tien minuten was het duidelijk dat Heeten weer de sterkere was en was het vertrouwen in een overwinning sterker. De laatste minuten was het advies van de coach dan ook: ‘Het hoeft niet meer mooi nu, weg met die bal uit de zestien.’ Heeten boekte een mooie 1-0 zege op het sterke SVVN.

Volgende week staat de moeilijke uitwedstrijd tegen Rohda Raalte op het programma. Volgens de ranglijst een makkelijke overwinning, maar aangezien het Rohda is weet je het nooit. Over een aantal weken zal SVVN weer de tegenstander zijn. Dit wordt een belangrijke wedstrijd om het kampioenswedstrijd.

Chevy Kruiswijk
Gijs Hollegien