Heeten JO19-1 gaat na winterstop door met winnen

Na een korte winterstop en een overwinning op Broekland stond afgelopen zaterdag de hekkensluiter Haarle op het programma. Op papier een makkelijke overwinning dus.

Vanaf het moment dat de kleedkamers werden betreden was al duidelijk wie de wedstrijd ging winnen. Heeten was gemotiveerd om een wedstrijd neer te zetten die een goede bijdrage levert aan het doelsaldo, en Haarle was naar Heeten gekomen omdat het maar moest. De overtuiging en de wil om te voetballen bij Haarle was er niet.

Heeten begon erg sterk aan de wedstrijd door in de eerste 5 minuten veel kansen te creëren. Toch bleek het ook waarom Heeten dit seizoen nog niet veel gescoord had. Er waren maar liefst 25 ballen in de zestien nodig tot er een voorsprong op het scorebord kwam. Het was een doelpunt van Daan Wigink die de bal binnentikte. Haarle kreeg hierna een kans om de 1-1 op het bord te zetten, maar omdat keeper Niels Nijenhuis op zijn post stond bleef het 1-0. Dit was de enige kans die Haarle kreeg over de gehele wedstrijd. Door doelpunten van Arno Hendriks en Jordy Scheperman wist Heeten de score nog uit te breiden naar 3-0 voordat het rustsignaal klonk.

Na rust was aan Haarle te zien dat de hoop al lang en breed opgegeven was. Heeten kon de score dus gemakkelijk uitbreiden en zoals de afspraak aan het doelsaldo werken. Na rust was het Arno Hendriks die tekende voor zijn 2e doelpunt. Binnen 5 minuten hierna stond hij klaar voor een vrije trap. Het was een vrije trap die uiteenspatte op de onderkant van de lat. Hier stond spits Daan Wigink klaar om ook zijn tweede op het scorebord te zetten. 5-0. Tien minuten later was het Kell Lokate die de eindstand op 6-0 wist te zetten. Na een corner wist hij de bal vrij te krijgen en schoot vanuit het strafschopgebied strak de bal tegen de touwen.

Over 2 weken wacht na Carnaval de bekerkraker tegen SVVN. SVVN staat 3 punten achter ons in de competitie dus dit zal een spannende wedstrijd worden. We hopen door te bekeren. 14:30 op Sportpark Heeten. Komt allen!

Chevy Kruiswijk
Gijs Hollegien