Heeten JO19-1 wint voor de tweede keer dit seizoen in het mistige Wesepe

Na een 5-1 overwinning in de beker voorafgaand aan het seizoen wist Heeten wat het vandaag te doen stond. Het zal een lastige wedstrijd worden omdat we een inzakkend Wesepe verwachten.

Op deze erg koude mistige dag was Heeten vroeg op het veld te vinden voor een goede warming up. Heeten zag er scherp uit en was goed bij de les. Voor de trainers dus geen zorgen. Nu was het aan de spelers om dit door te zetten de eerste minuten in het veld.

Heeten speelde niet een van haar beste wedstrijden. Het was beter dan Wesepe en creerde meer kansen, maar tot veel 100% kansen kwam Heeten ook niet. Heeten wist een keer oog in oog met de Wesepe keeper te komen. Shannon Nijhoff schoof met een leep puntertje de bal helaas net naast het doel. Wesepe counterde een paar keer gevaarlijk met de snelle aanval maar dit konden we ook niet echt tot de kansen rekenen. We gingen rusten met een 0-0 stand.

Er was nog 45 minuten werk aan de winkel om hier de 3 punten te pakken en terug te gaan naar Heeten. Rustig blijven en de kansen komen vanzelf.

Naar mate de tweede helft vorderde werd het steeds mistiger en werd er nog besloten om de verlichting aan te doen, omdat anders dreigde dat het zicht te slecht werd.

In de tweede helft was Thijs Tutert bezig met een goede wedstrijd. Hij werd van de rechtsback naar linksvoor gezet, en was erg dreigend. Hij speelde de rechtsback uit met een actie en gaf de bal een paar keer goed voor. Ook kwam hij zelf een paar keer langs de man. Na een aantal dreigende aanvallen over de linkerkant legde Thijs de bal panklaar op het hoofd van Jordy Scheperman die de bal knap achter de doelman van Wesepe kopte. 0-1. Heeten zette het goede spel door en wist tot meerdere kansen te komen. Thijs was degene die de wedstrijd besliste. Hij maakte een mooie actie waardoor de verdediger gezien was. Hij stond oog in oog met de keeper en schoot onder de keeper door volledig terecht de 0-2 op het scorebord. Heeten speelde de wedstrijd verder uit en iedereen was toe aan de warme douche die hierop volgde.

Opnieuw drie punten en volgende week wacht opnieuw de koploper SDOL. Ditmaal thuis om 14:30. Tot dan!

Chevy Kruiswijk
Gijs Hollegien