Heeten C1 met lege handen na goed voetbal

Gespeeld op 2 april 2016 12:45 /  Heeten C1G – Rohda Raalte C2G: 1-2

De vorige ontmoeting tussen Heeten en Rohda eindigde in 9-1 in het voordeel van de rood-gelen. Met deze statistiek doen we niks.Nieuwe wedstrijd, nieuwe kansen.

Ondanks dat Heeten een korte warming-up had, begon het scherp aan de wedstrijd. Er werd druk vooruit gezet op de verdediging van Rohda, waardoor het slecht kon opbouwen. Ze kwamen er moeizaam uit. Zelfs vanaf de aftrap zette Heeten Rohda zo onder druk dat de lange bal bij Rohda gehanteerd werd. De uittrappen van de keeper was zodanig slecht dat de bal vaak opgevangen kon worden door een groenwitte. Toch vergat Heeten op de momenten waar nodig rust te houden, waardoor het tot snel balverlies leidde. Verdedigend gaf Heeten weinig weg in de eerste helft. Het stond goed achterin. Het middenveld won de duels en creëerde ruimte door beweging. Zo kwam er ruimte voor de aanvallers. Hier kwam een aantal kansjes uit. Zo had Boyd nog een mogelijkheid tot scoren. De centrale verdediger werd ingespeeld vanaf de doeltrap. Boyd zette druk en veroverde de bal. De intentie was er om de bal over de doelman te lobben. Zijn instantie ging helaas net naast. Heeten had de wedstrijd onder controle en maakte dan ook de verdiende openingstreffer. Een geweldige vrijetrap van 25 meter verscheen in de bovenhoek. Thijs L. (Jarig) wist de score op een goede manier te openen door de schitterende vrije trap. Heeten stond met 10 voor tegen de nummer drie van de ranglijst. Heeten was veruit de beste ploeg in de eerste helft. Rohda kwam er niet uit door de voetballende oplossing.

De tweede helft was “another kook”. Rohda durfde meer druk vooruit te zetten. Ze speelden beheerster dan de eerste helft. Heeten kreeg minder ruimte om op te bouwen vanaf de keeper. Zo werd Jarne een aantal keer gedwongen om een lange bal te geven. Door goede, lange ballen kon Heeten opschuiven naar de zestien van de tegenstander. Doordat Heeten voornamelijk op de helft van Rohda zet te voetballen, kreeg Rohda ruimte om te counteren. Door slordig balverlies voorin kwam Rohda er razendsnel uit. Via een lange bal werd de spits één op één gezet met de keeper. De inzet kon niet worden tegengehouden. Vlak na rust kwam Rohda op gelijke hoogte. Ook de 1-2 viel 15 minuten voor het eindsignaal. Door een knullige, hoge bal in de zestien kwam de bal via de kluts bij een Rohda-speler terecht.  Die kon de bal simpel binnentikken. Verder bleef Heeten voetballen. Zo had Rena de 2-2 op de schoen. Via de onderkant van de lat kwam de bal op/achter de lijn terecht. De scheids zag het anders en liet door voetballen. Zo eindigde een mooie wedstrijd in een 1-2 verlies voor Heeten. De bal viel weer eens aan de verkeerde kant. Al met al een leuke wedstrijd om naar te kijken. Goed voetbal van Heeten werd ditmaal niet beloond.

Bijzonderheden:
Michel Reimert – De beste vlagger van heel Heeten C1 is weer van zijn 5 weken lange vakantie.

K JARNE
RB BINCK