Verzorgd voetbal zonder punten

Gespeeld op 19 maart 2016 12:30 / SDOL C1 – Heeten C1G: 2-0

De vorige ontmoeting van SDOL resulteerde in een 0-2 voor de Luttenbergers. Heeten werd toen weggetikt door SDOL. Door snelle uitbraken wisten zij twee keer te scoren. Hoewel Heeten niet in hele goede doen is, moet het toch een keer weer een wedstrijd zien te winnen.

Heeten begon twijfelachtig aan de wedstrijd, waardoor het eigenlijk meteen al een kleine kans weg gaf. SDOL speelde voornamelijk via de lange bal. De middenvelders openden vaak naar de flanken. Heeten vond het lastig om dit te verdedigen. Elke lange bal resulteerde in een directe mogelijkheid op de openingstreffer. Dit was dan ook na een kwartier spelen het geval. Via de lange bal wist de spits te scoren. De middenvelders van SDOL waren erg overtuigend in de duels. Deze strijdlust ontbrak in de eerste helft deels bij Heeten. Ook de communicatie van achteruit naar voren was nog te weinig. De verdediging communiceerde minimaal, waardoor de 2-0 ook viel in de eerste helft. Heeten kreeg nog een aantal kansjes, maar door niet overtuigende afrondingen of een slechte eindpass ging Heeten met een achterstand de rust in.

De tweede helft was een helft van verzorgd voetbal. Heeten wist rust aan de bal te creëren. Jarne liet zien over een goede uittrap te beschikken. Zowel de eerste en de tweede helft legde hij de ballen over de aanvallers heen. Ook het middenveld was beter in balans. Heeten voetbalde van achteruit en kreeg zowaar nog een aantal goede kansen. Zo speelde Lucas, Thijs S. en Stefan prima combinatievoetbal. Omdat Binck en Job hun man in de zak hadden (zoals altijd), konden Tom en Thijs L. inschuiven naar het middenveld. Zo ontstond er een aanval waarin Lars diep werd gestuurd. Hij gaf een goede voorzet, maar de inzet van Jelle werd gepakt door de keeper. Uiteindelijk werd in de tweede helft de opdrachten nagekomen die voor de wedstrijd werden gezegd.  Toch was het weer de afronding en de “pre-assist” die niet goed verliepen. Het was een doelpuntloze tweede helft. Goed voetbal aan Heetense kant. Volgende keer zal dit wellicht resulteren in punten. Maar zoals Johan Cruijff altijd zei: “Vaak moet er iets gebeuren voordat er iets gebeurt.

Geblesseerde:

Nelson - Kartkampioenschap