Heeten overrompelt Witkampers binnen twintig minuten

Vandaag stond Heeten tegen Witkampers op het programma, de Larenaren die de punten hard nodig had om bij de nacompetitie plaatsen weg te blijven.

De groen witten die de laatste vijf duels de maximale score hadden behaald lieten van meet af aan zien wie de baas in huis was. Na 12 minuten werd Arno Hendriks op rechts weggestuurd en werd geen strobreedte in de weg gelegd toen hij de zestien binnenkwam en doeltreffend afrondde 1-0. Drie minuten later een prima bal van Chiel van Dartel op Arno die opnieuw raak schoot 2-0. Witkampers was hierna helemaal het spoor bijster want na 18 minuten werd een strakke voorzet van Jacob Salden in paniek in eigen doel gewerkt 3-0. Hierna deed Heeten een stapje terug en kwam Witkampers beter in de wedstrijd en uit een hoekschop werd de 3-1 gescoord. Witkampers bleef hierna  het doel van Bjorn opzoeken en had een grote kans om te scoren na een misser van Bjorn maar liet deze kans liggen. Met deze doelpuntrijke eerste helft gingen beidde ploegen rusten.

De toeschouwers gingen er na rust opnieuw goed voor zitten en werden opnieuw beloond met veel doelpunten. Na 52 minuten een dikke kans voor Dennis Aarnink na aangeven van Chiel, maar de doelman kon zich onderscheiden. Even later was het alsnog raak, Luuk Maas kwam over rechts goed door waarna Chiel zijn voorzet goed binnenschoot 4-1. Het moet gezegd dat Witkampers het bleven proberen en verdiende na hands van Rick Kemper een strafschop die door Bjorn tot hoekschop werd verwerkt. Heeten deelde na 71 minuten de genadeklap uit, Arno speelde Chiel goed aan die uit de draai raak schoot 5-1. Hierna was de koek nog steeds niet op, eerst scoorde Witkampers na een misser van Bjorn de 5-2 en na 80 minuten een mooie aanval die begon bij Brian Meyerink die Arno aanspeelde en deze vervolgens Luuk vrijspeelde die raak schoot 6-2. Het slotstuk was daarna opnieuw voor Witkampers dat via een aanval over links met een hard schot Bjorn het nakijken gaf 6-3.

Na deze doelpuntrijke wedstrijd opnieuw de volle buit voor Heeten dat de overwinningen aaneenrijgt, het is lang geleden dat uit 6 wedstrijd 18 punten werden behaald. Volgende week opnieuw een thuiswedstrijd voor de groen witten, dan tegen Helios Deventer dat nog volop strijd voor het kampioenschap, dus een mooie uitdaging om weer vol voor de punten te gaan.

Opstelling: Bjorn Lokate, Maurice Tepperik, Rick Kemper, Rick Evers, Jacob Salden (Marco ter Klooster ), Laurens Tepperik, Dennis Aarnink (Daan Wigink), Arno Hendriks, Mick Slots ( Bryan Meijerink ), Luuk Maas, Chiel van Dartel.

Klik hier voor de foto's >>

Maurice Tepperik

Marco ten Klooster