Heeten met de hakken over de sloot in Eerbeek

De midweekse inhaalwedstrijd tegen Eerbeekse Boys leverde Heeten opnieuw een driepunter op.

Dit is al de vijfde overwinning op rij voor de groen witten en doet weer serieus mee op de ranglijst. Vanaf het begin bepaalde Heeten de wedstrijd maar echte kansen leverde dat niet op, sterker nog na 8 minuten een mooie aanval door het midden leverde voor Eerbeek een 1-0 voorsprong op. Heeten nam hierna direct weer het heft in handen en uit een voorzet van Luuk Maas nam Chiel van Dartel de bal ineens op de slof, maar had de pech dat de doelman op de goede plek stond. Na 19 minuten viel toch de verdiende gelijkmaker, Dennis Aarnink gaf van links een voorzet die door de keeper werd gemist, waarna de bal tegen het been van Luuk Maas viel en in het doel belande 1-1. Even later een prima bal van Matthijs Willemsen op Luuk die tegen de doelman schoot en Chiel de rebound naast werkte. Heeten nam na 39 minuten toch de voorsprong, Dennis Aarnink kwam over links goed door stuurde 3 man het bos in en speelde Chiel aan die simpel 1-2 scoorde. Met deze stand gingen beide teams rusten.

Na rust was Heeten om onverklaarbare redenen geen schim meer van de eerste helft, Eerbeek won alle duels en naarmate de wedstrijd vorderde verdiende de ploeg de gelijkmaker. Die viel dan ook volgens de verwachting, uit een afgeslagen aanval werd de bal vanaf de zestien strak binnengeschoten 2-2. Tegen de verwachting in herstelden de groen witten zich toch weer in de slotfase en in de voorlaatste minuut volgde de mooiste aanval van de wedstrijd, Maurice Tepperik verzond een mooie pass op Kevin Brinkhof die een strakke voorzet gaf die door Chiel werd binnengeschoten 2-3. Eerbeekse Boys had hierna niet de kracht om nog een punt uit het vuur te slepen en zodoende vierde Heeten de vijfde overwinning op rij.

Door deze overwinning stijgt Heeten naar de vijfde plaats op de ranglijst en met nog vier wedstrijden te gaan zit er misschien wel meer in het vat. Zondag aanstaande speelt Heeten thuis tegen Witkampers dat nog volop strijd tegen degradatie, dus zal er weer hard gewerkt moeten worden om de punten thuis te houden.

Opstelling: Bjorn Lokate, Rick Kemper, Maurice Tepperik, Kevin Brinkhof, Rick Evers, Laurens Tepperik, Arno Hendriks ( Jacob Salden ), Matthijs Willemsen ( Mick Slots ), Dennis Aarnink, Luuk Maas ( Brian Meyerink ) Chiel van Dartel.

Maurice Tepperik

Marco ten Klooster