Ongelukkige nederlaag voor Heeten tegen Colmschate

Na twee afgelaste wedstrijden mocht Heeten vandaag de draad weer oppakken thuis tegen Colmschate.

Heeten ging fel van start en had de pech dat een bekeken schot van Arno Hendriks net langs de paal ging. Naarmate de wedstrijd vorderde nam Colmschate het heft in handen en kreeg na 23 minuten spelen erg goedkoop een strafschop van de scheidsrechter, nadat een duel in de zestien, zoals er zo veel zijn door de scheidsrechter in het voordeel van Colmschate werd bestraft. Dit buitenkansje werd dan ook dankbaar benut 0-1. Na een half uur spelen een mooie aanval van de groenwitten die door Laurens Tepperik met een hard schot net langs het doel werd besloten. Voor rust werd er niet meer gescoord.

Na rust pakte Heeten de draad goed op wat resulteerde na 8 minuten een mooie rush van Rick Evers over links die Arno Hendriks prima aanspeelde die daarna met een hard schot onhoudbaar voor de doelman raak schoot 1-1. Hierna ging de wedstrijd gelijk op met de beste kansen voor Heeten, maar na 68 minuten nam de wedstrijd onverwachts een wending. Vanaf het middenveld zag een speler van Colmschate doelman Bjorn Lokate ver voor zijn doel staan en ondernam een poging de doelman te verschalken, die daarna de bal net onder de lat zag binnenvallen 1-2. Na deze tegenslag ging Heeten vol voor de aanval en was na 76 minuten dicht bij de gelijkmaker na een goede aanval over links waarna Marco ten Klooster hard in het zijnet schoot. Even later had Heeten geluk toen Colmschate na een uitval van dichtbij op de paal schoot. Vijf minuten voor tijd een prachtige bal op Arno op rechts die een harde voorzet afleverde die helaas door Chiel via de paal naast ging. In de laatste minuut een snelle counter van Colmschate over links die op niets leek uit te lopen, maar in de haast de bal pardoes door Bjorn in de voeten van een speler van Colmschate belande en dit presentje koel afmaakte 1-3. Een ongelukkige nederlaag voor Heeten dat wel een puntje verdiende maar de kansen door Colschate slimmer werden benut.

Door deze nederlaag moet Heeten weer angstig naar beneden kijken en zal alle zeilen bij moet zetten om niet in de problemen te geraken. De groenwitten kunnen volgende week in de uitwedstrijd tegen Eerbeekse Boys weer alles rechtzetten door te winnen en zich weer in de middenmoot spelen.

Opstelling: Bjorn Lokate, Kevin Brinkhof, Rick Kemper, Luuk Nijland ( Luuk Maas ), Rick Evers, Niek Brinkhof ( Quinten Rensen ), Laurens Tepperik, Marco ten Klooster, Dennis Aarnink, Arno Hendriks, Chiel van Dartel.

Matthijs Willemsen
Jochem Tepperik