Heeten na rust vlot langs Haarle.

Onder prachtige voorjaarsomstandigheden speelde Heeten vandaag tegen het hoger geplaatste Haarle. Haarle zette van meet af aan de toon en zette de groen witten onder druk. Dit leverde na 5 minuten al een voorsprong op, na een voorzet van rechts schoot Arthon Jansen onbedoeld de bal hard achter Bjorn Lokate 0-1.

Heeten maakte ook hierna een wat lome indruk en kon aanvallend niks op de grasmat leggen. Gaandeweg maakte ook Haarle een uitgebluste indruk en leek zich al rijk te rekenen met de drie punten. De laatste 10 minuten richtte Heeten zich enigszins weer op en na 37 minuten een prima lange bal op Brian Meijerink, die de bal prima aannam en beheerst scoorde 1-1. Dit werd tevens de ruststand.

Na rust kwam Haarle opnieuw beter uit de kleedkamer en uit een hoekschop was Haarle opnieuw dicht bij een voorsprong maar ging de bal via de lat over. Heeten kwam hierna beter in de wedstrijd en was Brian Meijerink zeer attent na geklungel in het centrum bij Haarle en hij scoorde strak 2-1. Hierna kwam Kell Lokate voor Jasper van Loevezijn. Heeten behield het betere van het spel en na een overtreding in de zestien zette Rick Kemper uit de toegekende strafschop de 3-1 op het bord. Na 74 minuten kwam Job Reimert voor Brian Meijerink en even later Lucas Lentink voor Arthon Jansen. Job Reimert maakte de uitslag na 85 minuten helemaal compleet, hij scoorde vanaf rechts de 4-1. Haarle was hierna niet bij machte om nog iets terug te doen en kwam de overwinning geen moment meer in gevaar.

Het was opvallend dat Heeten vandaag zo productief was, aangezien de ploeg dit seizoen maar moeilijk tot scoren komt. Wel belangrijk is dat doelman Bjorn Lokate dit seizoen in goede vorm is en er weinig doelpunten geïncasseerd worden. Donderdag a.s speelt Heeten in Deventer een inhaalwedstrijd tegen DAVO.

Opstelling: Bjorn Lokate, Rick Kemper, Mick Slots, Jelle Reimert, Arthon Jansen( Lucas Reimert), Rick Evers, Tim Schoorlemmer, Jasper van Loevezijn ( Kell Lokate ). Arno Hendriks, Shanon Nijhof, Brian Meijerink ( Job Reimert )

Roy Bosman
Cas Koenjer