Heeten buigt in de slotfase voor Enter

Vandaag speelde Heeten tegen titel kandidaat Enter, onder letterlijk en figuurlijk kille omstandigheden, zonder publiek en temperaturen net boven nul. Heeten begon goed aan de wedstrijd en had het eerste half uur het beste van het spel, zonder dat dit tot grote kansen leidde.

Enter kwam hierna wat beter in de wedstrijd en het kreeg vlak voor rust de beste kans, een schot van dichtbij belande op de paal.

De tweede helft ging vooralsnog gelijk op, maar geleidelijk aan werd Enter gevaarlijker, Na ruim een uur kwam Arthon Jansen voor Arno Hendriks. Na 64 minuten leek Enter gemakkelijk aan een voorsprong te komen, maar de licht gegeven strafschop werd goed door Bjorn Lokate gepakt. Het zou een opsteker voor de groen witten kunnen zijn, maar vanaf dat moment was Heeten het goede spel helemaal kwijt en kwam het Heeten doel steeds vaker onder vuur. Zo ging een hard schot net naast en een volgend schot ging via de buitenkant paal naast. Na 73 minuten kwam jeugdspeler Boy Meyerink voor Jasper van Loevezijn. Enter kwam even later alsnog op voorsprong, na een aanval over rechts werd de voorzet binnengeschoten 0-1. Cris Groot Koerkamp kwam hierna nog voor Brian Meijerink, maar dat kon het wedstrijdbeeld niet meer veranderen. Enter liep in de slotfase nog naar een ruime overwinning, nadat 5 minuten voor tijd hard op de paal werd geschoten, werd een mooie aanval hierna wel afgerond 0-2. Vlak voor tijd werd het voor Heeten nog erger toen een aanvaller in de zestien goed werd vrijgespeeld en prima afronde 0-3.

Een wel verdiende overwinning die wel iets te hoog uitviel, maar desondanks Heeten nog wel bovenin de middenmoot blijft staan. Als de wedstrijden komende weken door het corona virus niet vervallen speelt Heeten volgende week uit bij Holten.

Opstelling: Bjorn Lokate, Rick Kemper, Mick Slots, Jelle Reimert, Kell Lokate, Rick Evers, Tim Schoorlemmer, Jasper van Loevezijn ( Boy Meijerink ), Quinten Rensen, Brian Meijerink ( Cris Groot Koerkamp ) Arno Hendriks ( Arthon Jansen ).

Roy Bosman
Cas Koenjer