Heeten pakt ook in Broekland de volle winst

Onder slechte weersomstandigheden begonnen Broekland en Heeten aan de wedstrijd, de groen witten kwamen het best uit de startblokken en hadden enkele kansjes om de wedstrijd open te breken, maar de doelman van Broekland stond succes in de weg.

Gaandeweg kwam Broekland beter in de wedstrijd, maar was het Tim Schoorlemmer die na een half uur de doelman tot een uiterste redding dwong. Even later moest Brian Meijerink zich met een blessure laten vervangen door Jasper Bril. Broekland werd in deze fase sterker en had Heeten vlak voor rust geluk dat een hard schot geen doel trof.

Na rust kwam Rick Kemper niet meer terug en kwam Kell Lokate zijn plaats innemen. Even later een snelle uitbraak van Broekland over rechts en werd de bal bij de eerste paal binnen geschoten 1-0. Broekland bleef de betere ploeg en leek de beslissende treffer te gaan maken, maar gaf Heeten door fanatiek verdedigen niet veel kansen weg. Wat niet erg voor de hand lag gebeurde toch, uit een hoekschop van Quinten Rensen werd de bal slecht verdedigd door Broekland en belande de bal voor de voeten van Jelle Reimert, die door een woud van benen scoorde 1-1. Deze treffer had een positieve werking op de groen witten en was Quinten Rensen dicht bij een treffer toen zijn scherpe voorzet via binnenkant paal voorlangs ging. Broekland probeerde hierna om de zege alsnog uit het vuur te slepen maar zag de kansen naast gaan of Bjorn Lokate was de situatie meester. Na 77 minuten viel beslissing in het voordeel van Heeten, uit een mooie aanval over links schoot Jasper Bril de voorzet binnen 1-2. Even later scoorde Quinten de 1-3 na een uitbraak over rechts en was het pleit definitief beslist. Broekland was moe gestreden en kon Heeten de laatste 10 minuten rustig uitspelen.

Het werd zodoende een zwaar bevochten zege, waarbij het voetbal niet altijd even goed was en het scoreverloop gelukkig de kant van Heeten uitviel. Volgende week is er geen competitievoetbal voor Heeten, maar gaat de ploeg over 2 weken op bezoek bij Nieuw Heeten.

Opstelling: Bjorn Lokate, Mick Slots, Rick Kemper ( Kell Lokate ), Jelle Reimert, Arthon Jansen, Rick Evers, Tim Schoorlemmer, Arno Hendriks, Shannon Nijhof, Brian Meijerink (Jasper Bril), Quinten Rensen.

Roy Bosman
Cas Koenjer