Heeten is buurman Lettele in eigen huis de baas

Het was vandaag gezellig druk bij de derby tegen Lettele, die de laatste jaren niet meer echt leefde bij de supporters van beidde clubs. Door het overlijden van erelid Bernhard Zwijnenberg werd 1 minuut stilte in acht genomen en speelde de groen witten met een rouwband om.

Lettele kwam goed uit de startblokken en konden de groen witten in de eerste minuut nog net een doelpunt voorkomen. Hierna was Lettele nog enkele malen met schoten erg gevaarlijk maar wisten het net niet te vinden. Het was toch Heeten dat na 11 minuten de leiding nam, uitblinker Tim Schoorlemmer zette een mooie aanval op en bediende op het juiste moment Shanon Nijhof die prima scoorde 1-0.Heeten had in deze fase het betere van het spel, zonder dat het dit in grote kansen kon omzetten. Lettele nam hierna het heft weer in handen en had de pech dat doelman Bjorn Lokate in grote vorm steekt de laatste tijd. Zo pareerde Bjorn na 38 minuten een hard schot en een minuut later werd hij opnieuw onder vuur genomen en was hij weer de meerdere. Lettele bleef steeds de lange bal spelen, waar Heeten het erg moeilijk mee had. Maar de ploeg wist de voorsprong tot de rust goed verdedigen.

Na rust Kwam Arthon Jansen voor Jasper van Loevezijn. Het spel vervlakte hierna wat en had Heeten de wedstrijd veel beter onder controle. Na 62 minuten kwam Brian Meijerink voor Jasper Bril, waardoor Heeten aanvallend beter voor de dag kwam. Quinten Rensen schoot na 66 minuten in kansrijke positie ruim over. Lettele kon na rust aanvallend niet meer brengen wat het voor rust deed en had de Heeten defensie door telkens fanatiek ingrijpen de wedstrijd volledig onder controle.10 minuten voor tijd kwam Arno Hendriks voor Quinten Rensen, Na 85 minuten gooide Heeten de wedstrijd definitief op slot, een goede voorzet van Brian Meijerink werd door Tim Schoorlemmer fantastisch afgerond 2-0. Een klein slippertje achterin leidde in blessuretijd tot een hoekschop voor Lettele, die in de kluts werd binnengewerkt 2-1. De resterende tijd was te kort om nog in de problemen te komen, zodat de overwinning een feit was.

Door deze overwinning bivakkeerd Heeten in de subtop en kan het volgende week in de uitwedstrijd tegen Broekland bovenin goede zaken doen.

Opstelling: Bjorn Lokate, Mick Slots, Rick Kemper, Kell Lokate, Jelle Reimert, Rick Evers, Tim Schoorlemmer, Jasper van Loevezijn ( Arthon Jansen), Shanon Nijhof, Jasper Bril ( Brian Meijerink ) Quinten Rensen ( Arno Hendriks ).

Bekijk hier de foto's van de wedstrijd Heeten 1 - Lettele 1, gemaakt door onze huisfotograaf.

Roy Bosman
Cas Koenjer