Nipte nederlaag Heeten in gelijk opgaande wedstrijd

Vandaag ging Heeten voor de eerste uitwedstrijd van het seizoen op bezoek bij Sportlust Vroomshoop. Onder trieste weersomstandigheden werd er op een bijveld met kunstgras gespeeld voor weinig publiek. Heeten was het eerste kwartier de betere ploeg maar kon weinig gevaar stichten voor het doel. Het eerste schot op doel was na 15 minuten van Tim Schoorlemmer, maar het schot ging over. Zoals zo vaak gebeurd, de eerste aanval van Sportlust na 16 minuten treft gelijk doel 1-0.

Heeten moest deze tegenvaller even verwerken, maar na 30 minuten een voorzet van rechts die Tim Schoorlemmer rakelings over schoot. Met deze stand brak ook de rust aan.

Gijs Hollegien kwam na rust voor Cris Groot Koerkamp. Direct hierna  kroop Heeten door het oog van de naald toen een aanvaller oog in oog met Bjorn net naast mikte. Even later pikte Tim Schoorlemmer de bal ter hoogte van de middellijn op en scoorde na een indrukwekkende solo de 1-1. Heeten bleef hierna het betere van het spel houden, maar had niet de macht voorin om de tegenstander pijn te doen. Net als voor de rust kwam Sportlust onverwachts weer op voorsprong, dit maal uit een goed genomen hoekschop die bij de tweede paal ongehinderd werd ingekopt 2-1.
Heeten wisselde Arno Hendriks voor Brian Meijerink. Heeten zette hierna steeds meer druk naar voren en dat werd na 74 minuten beloond, Shanon Nijhof schoot van 16 meter raak 2-2. Het wachten was hierna op een voorsprong voor het opdringende Heeten, maar het kwam niet verder dan een bal die net voorlangs hobbelde uit een hoekschop van Mick Slots en even later mikte Tim Schoorlemmer net langs de paal na een snelle uitval. Na deze tegenvallers kreeg Heeten alsnog het deksel op de neus, na een lichte overtreding binnen de zestien besliste de scheidsrechter een strafschop voor Sportlust. Dit presentje werd door Sportlust dankbaar omgezet in een voorsprong 3-2. De laatste fase probeerde Heeten nog om een punt uit het vuur te slepen, maar de kracht ontbrak hiervoor zodat het met lege handen bleef.

Al met al had Heeten wel recht op een punt, maar mocht het vandaag niet zo zijn. Volgende week speelt Heeten thuis tegen Hoonhorst, dus alle kans om dan wel 3 punten te pakken.

Opstelling: Bjorn Lokate, Kell Lokate. Rick Kemper, Rick Evers Mick Slots, Jelle Reimert, Cris Groot Koerkamp ( Gijs Hollegien ), Tim Schoorlemmer (Lucas Lenting),  Shanon Nijhof, Jasper Bril, Arno Hendriks ( Brian Meijerink).
.

Roy Bosman