Heeten verspeelt ruime voorsprong

In de uitwedstrijd tegen koploper ABS leek het er op dat de groen witten voor een daverende verrassing gingen zorgen. De wedstrijd was nog geen minuut onderweg toen Niek Brinkhof op links goed doorging en Rick Evers zijn voorzet prima binnenschoot 0-1. Het was opmerkelijk dat Heeten vrij baan kreeg in de verdediging van ABS, want in de vijfde minuut kopte Quinten Rensen een voorzet van Kevin Brinkhof binnen 0-2.

Voor Heeten was hiermee de koek nog niet op, Rick Evers pikte op het middenveld fanatiek de de bal van een tegenstander af en kon zo richting doel opstomen en doeltreffend afronden 0-3. Na 24 minuten had Niek Brinkhof de uitgelezen mogelijkheid om ABS de genadeklap toe te dienen maar geheel vrij voor doel raakte hij de bal niet goed en schoot naast. Gaandeweg moest Heeten terug en bracht aanvallend niks meer, waardoor de druk erg groot werd.Uit een hoekschop kopte ABS na een half uur steenhard raak 1-3. De laatste vijf minuten voor rust was Heeten helemaal het spoor bijster, na 40 minuten werd uit een hoekschop na slecht verdedigd en de 2-3 ingekopt en tot overmaat van ramp kopte ABS opnieuw uit een hoekschop een minuut later de 3-3 binnen.

Na rust aanvankelijk hetzelfde spelbeeld, de tweede helft was nog maar net bezig toen een aanvaller een diepe bal oppikte en alleen voor Bauke Lohuis werd binnengeschoten 4-3. ABS nam hierna wat gas terug en beperkte zich op snelle uitvallen via de snelle spitsen. Hierdoor kon doelman Bauke zich meermaals onderscheiden, waardoor Heeten nog in de wedstrijd bleef. De laatste tien minuten probeerde Heeten om alsnog de gelijkmaker te forseren en kreeg in de slotfase meerdere hoekschoppen maar wist de bal niet achter de doelman te krijgen. Na 90 minuten stond er dus een kleine nederlaag op het scorebord in deze wedstrijd die een vreemd en spectatulair aanzien kende.

Na twee wedstrijden tegen de koplopers ABS en Holten, die beide met de kleinst mogelijke uitslag werden verloren, moet Heeten volgende week thuis tegen Haarle (waartegen nog iets is goed te maken na de wedstrijd in Haarle ) aan de goede kant van de score blijven om niet af te glijden naar de onderste middenmoot.

Opstelling: Bauke Loohuis, Chiel van Dartel, Mick Slots ( Kell Lokate), Kevin Brinkhof, Arthon Jansen, Shanon Nijhof ( Jasper van Loevezijn ), Rick Evers, Chiel Ruiter, Niek Brinkhof, Rick Kemper(Arno Hendriks), Quinten Rensen.

Korijn Schrijver
Wouter Reimert