Heeten hervat de competitie met kleine nederlaag tegen koploper Holten.

De eerste werdstrijd na de winterstop zijn de groen witten zonder punten begonnen. Hiermee kreeg Heeten in de thuiswedstrijd tegen Holten te weinig. De wedstrijd begon uiterst voorzichtig en de eerste serieuse kans was na 15 minuten voor Chiel Ruiter die een voorzet over kopte. Gaandeweg trok Holten de wedstrijd naar zich toe en nam na 26 minuten de leiding toen een hoekschop niet werd weggewerkt en de bal simpel werd binnen getikt. 0-1

Hierna ging de wedstrijd gelijk op zonder grote kansen, maar vlak voor rust verdubbelde Holten toch de score. Een lange bal werd door een aanvaller opgepikt, waarna doelman Ruben Salden omspeelt werd en de bal uit een moeilijke hoek werd binnen geschoten 0-2. Tijdens deze actie werd doelman Ruben dusdanig geblesseerd dat hij het veld moest verlaten. Veldspeler Kell Lokate moest bij gebrek aan een reservedoelman op doel, wat hij in de tweede helft overigens met verve deed. Zodoende keken de groen witten met de rust tegen een vervelende achterstand aan.

Na rust was het een kwartier lang een saaie vertoning, totdat Rick Evers een fraaie solo besloot met een schot net over. Hiermee stookte hij het vuurtje in de Heeten ploeg danig op zodat Holten ver op eigen helft werd terug gedrongen. Quinten Rensen kopte na 64 minuten op de lat en na 70 minuten was het dan toch raak, Niek Brinkhof kopte een voorzet van Quinten binnen 1-2.Tien minuten later scoorde Niek de verdiende gelijkmaker, maar keurde de scheidsrechter wegens duwen de treffer af. Heeten was nog nauwelijks van deze tegenvaller bekomen toen in dezelfde minuut Chiel van Dartel een aanvaller onderuit haalde en de bal op de stip ging. Deze buitenkans werd door Holten op de paal geschoten, zodat Heeten in de wedstrijd bleef. Heeten stelde in de laatste fase alles in het werk om de gelijkmaker te forseren , maar het bleef bij een kleine en onverdiende nederlaag.

Volgende week speelt Heeten opnieuw een topwedstrijd, nu gaat het naar Bathmen tegen koploper ABS.

Opstelling: Ruben Salden ( Kell Lokate ), Mick Slots, Chiel van Dartel, Arthon Jansen, Kell Lokate ( Jasper van Loevezijn )Rick Evers, Shannon Nijhof, Niek Brinkhof, Chiel Ruiter ( Kevin Brinkhof ). Rick Kemper, Quinten Rensen.

Korijn Schrijver
Wouter Reimert