Heeten naar volgende bekerronde na winst in Emst.

Vandaag speelde Heeten een bekerwedstrijd tegen vijfdeklasser Emst. Het elftal was op veel plaatsen gewijzigd omdat enkele spelers niet aanwezig waren en twee basisspelers op de bank begonnen.De spelers die er wel waren legden een redelijke wedstrijd op de mat, maar het werd ook een vreemde wedstrijd die Heeten met negen man eindigde. De eerste grote kans was voor

Emst na drie minuten, toen hard op de paal werd geschoten en Ruben Salden de nastoot goed keerde. Na een overtreding van Korijn Schrijver trapte de Emst speler na en kon met rood vertrekken, geel was er voor Korijn. Na 20 minuten leverde Shanon Nijhof een goede voorzet af die door Iwan Nijboer werd binnengekopt 0-1. Vlak voor rust pakte Kell Lokate zijn tweede gele kaart voor comentaar op de leiding en kon ook vertrekken.

Na rust bleef Heeten de betere ploeg en het lag in de lijn der verwachting dat de voorsprong werd verdubbeld, dat gebeurde na 51 minuten toen Mick Slots een vrije trap binnenschoot met hulp van de doelman 0-2. Hierna wisselde Heeten nog Shanon voor Rick Kemper en Kevin Brinkhof voor Sander Evers. Maar toen Daan Wigink met een blessure er af moest, stond de ploeg met negen man. Emst wist in blessuretijd nog de aansluitingstreffer te maken 1-2, maar een minuut later scoorde Arno met een uitval 1-3. hiermee was de wedstrijd gespeeld.

Door deze overwinning speelt Heeten nog een ronde in de beker, waarschijnlijk een aantrekkelijke tegenstander. Volgende week speelt Heeten thuis tegen DAVO Deventer dat onderaan vertoefd. Het was wel prettig om vandaag eens een mooie overwinning neer te zetten , dat geeft voor volgende week een prettig gevoel.

Opstelling: Ruben Salden, Kevin Brinkhof ( Sander Evers ), Wouter Salden, Mick Slots. Kell Lokate, Arno Hendriks, Shanon Nijhof ( Rick Kemper ), Ivan Nijboer,Korijn Schrijver ( Chiel van Dartel ), Arthon Jansen, Daan Wigink

Korijn Schrijver
Wouter Reimert