Lettele slachtoffer van op revanche belust Heeten.

Na de wanprestatie van vorige week tegen Haarle werden de messen in het Heetenkamp de afgelopen week eens flink geslepen, tenminste te oordelen aan het herboren spel van de groen witten. Het elftal was op enkele plekken gewijzigd , vooral de positie van spits Chiel van Dartel die rechts in het centrum van de verdeiging was geposeerd, baarde opzien. Deze omzetting pakte vandaag goed uit, want de verdediging straalde meer rust uit en stond de tegenstander die nog maar drie verliespunten had opgelopen weinig uitgespeelde kansen toe. Na 6 minuten was het

Quinten Rensen die na een diepe bal goed voor zijn man sprinte en met een hard schot de doelman op de proef stelde. Na 10 minuten een mooie combinatie tussen Korijn Schrijver en Bas Aarnink waarna laatstgenoemde in de zestien onderuit werd gehaald en Chiel de toegekende strafschop raakschoot 1-0.In deze fase had Lettele geen antwoord op de snelle aanvallen van Heeten, maar na de prima openingsfase kwam Lettele beter in de wedstrijd en was na 19 minuten dicht bij de gelijkmaker toen een hard schot via de lat over ging. Na 36 minten een prachtige bal van Mick Slots op Rick Evers, die van links naar binnen sneed en hard binnenschoot 2-0. Na deze vooraf niet voorziene voorsprong voor Heeten gingen de ploegen de rust in.

Na rust pakte Lettele de zaken energieker aan en na 50 minuten resulteerde dat tot een hard schot dat maar net voorlangs ging. Het was voor Heeten uitstel van executie want 5 minuten later werd een aanval over veel schijven binnengekopt 2-1.Lettele probeerde hierna om de gelijkmaker te forceren, maar de Heeten verdediging stond goed en had met enkele snelle uitvallen kansen om de voorsptong te vergroten, zo ook na ruim een uur toen Arno Hendriks net naast schoot. Tien minuten voor tijd besliste invaller Arthon Jansen de wedstrijd na aangeven van Quinten met een schot van dichtbij het doel 3-1. In de resterende 10 minuten verzuimde Heeten om de score nog te verhogen, maar misten Arthon en Quinten in goede scoringsposities het doel.

Na deze aantrekkelijke wedstrijd gespeeld voor veel toeschouwers, gaat de ploeg volgende week met goede moed naar Broekland en zal het moeten proberen aansluiting met de suptop te krijgen.

Opstelling: Ruben Salden, Kevin Brinkhof ( Wouter Salden ), Rick Kemper, Chiel van Dartel, Mick Slots, Kell Lokate, Arno Hendriks ( Ivan Nijboer), Rick Evers, Bas Aarnink ( Arthon Jansen ), Korijn Schrijver, Quinten Rensen.

Korijn Schrijver
Wouter Reimert