Heeten haalt eerste driepunter bij SV Enter

Na het eerste punt vorige week in Nieuw Heeten speelden de groen witten vandaag opnieuw een uitwedstrijd, nu bij sv Enter. De eerste 20 minuten speelde de wedstijd zich af in een traag tempo waarin geen doelrijpe kansen voordeden. Uit de eerste goede aanval van Heeten na 21 minuten was het gelijk raak, Quinten Rensen gaf een prima voorzet van links die door Korijn Schrijver hard werd binnengeschoten 0-1. Na een half uur kwam Shannon Nijhof ongelukkig op zijn pols terecht en moest voor onderzoek naar het ziekenhuis. Zijn vervanger werd Chiel Ruiter.

Enter ging hierna op zoek naar de gelijkmaker en was daar dicht bij na een paar slippertjes van doelman Ruben Salden. Na een solo van Rick Evers door het midden en een samenspel met Chiel van Dartel in de zestien, kon laatstgenoemde de bal door de drukte niet op doel krijgen, waardoor een goede aanval tot niks leidde. Vlak voor rust werd het alsnog gelijk, een voorzet van rechts werd in eerste instantie nog door Ruben gered, maar daarna alsnog binnengewerkt 1-1.

Na rust hadden veel toeschouwers de koffie nog nauwelijks op of Heeten nam opnieuw de leiding, Arno Hendriks gaf van rechts een goede voorzet die door Quinten ineens op de slof werd genomen 1-2. Onder aanvoering van de stuwende kracht van Rick Evers nam Heeten het heft in handen en probeerde de wedstrijd vroegtijdig te beslissen. Daar waren de groen witten twee keer dicht bij, maar na twee prima voorzetten van Quinten vlak achter elkaar, wisten Korijn Schrijver en Rick Evers de uitgelezen kansen de baltoch nog naast te werken. Tussendoor schoot Enter uit een aanval door het midden de bal net naast. Een kwartier voor tijd werd Chiel van Dartel op de hoek van de zestien aangespeeld en liet een zondagsschot los waarop de doelman geen kans had 1-3. De wedstrijd leek hiermee beslist, maar in de slotfase wist Enter uit een mooie aanval door het centrum de 2-3 te scoren. Vlak voor tijd ging Quinten bij de hoekvlag de tijd wat volspelen wat hem op een harde trap van achter kwam te staan en de tegenstander op een rode kaart. Hierna maakte de scheidsrechter een eind aan de partij.

Het was een wedstrijd met een slechte eerste helft en van Heeten kant een veel betere tweede helft die met grotere cijfers had moeten worden gewonnen. Goed om te zien dat enkele spelers weer beter in de wedstrijd komen, waaronder Rick Evers en Quinten Rensen, maar ook Arno Hendriks en Arthon Jansen die het dit seizoen ook moeten laten zien in de lift zitten. Volgende week is Heeten vrij en een week later speelt Heeten opnieuw uit tegen Haarle.

Opstelling: Ruben Salden, Rick Kemper, Wouter Salden, Arthon Jansen, Iwan Nijboer, Rick Kemper, Shannon Nijhof (Chiel Ruiter), Korijn Schrijver, Arno Hendriks, Chiel van Dartel,
Quinten Rensen.

Korijn Schrijver