Domper voor Heeten in competitiestart

De opening van het seizoen verliep in de thuiswedstrijd tegen ABS anders dan de groen-witten voor ogen hadden. Na drie overwinningen in de bekerwedstrijden waren de verwachtingen redelijk hoog gespannen.

In de beginfase kregen beide ploegen de kans om de score te openen, ABS dat na 4 minuten een vrije bal over de lat werkte en Heeten verzuimde na 14 minuten te scoren toen Shannon Nijhof een mooie voorzet net over kopte. Na een half uur een mooie aanval van ABS door het midden waarop niet attent werd verdedigd en de 0-1 werd gescoord. Heeten gooide hierna wat meer strijd in de wedstrijd, maar ABS was voetballend de meerdere.

Na rust had Heeten het beste van het spel en had in deze fase moeten scoren, de beste kans was voor Bas Aarnink die een prima voorzet van Quinten net over kopte. ABS besliste na 67 minuten de wedstrijd. Nadat eerst een snelle counter nog tot erger kon worden voorkomen, werd uit de hoekschop die volgde alsnog de 0-2 gescoord. Met nog ruim twintig minuten op de klok probeerde Heeten nog om het tij te keren maar was aanvallend niet bij machte om een vuist te maken. In de slotfase had invaller Chiel van Dartel nog een kans op de aansluitingstreffer, maar in de laatste minuten werd het na een snelle counter alsnog 0-3.

Een iets te hoog uitgevallen nederlaag tegen een ploeg die dit seizoen waarschijnlijk bovenin meedoet. Volgende week in de derby tegen buurman Nieuw Heeten is er alles aan gelegen om het een en ander weer recht te zetten.

Opstelling: Ruben Salden, Kevin Brinkhof, Rick Kemper, Arthon Jansen, Chiel Ruiter, Arno Hendriks ( Mick Slots ), Rick Evers, Shannon Nijhof ( Chiel van Dartel ), Bas Aarnink, Quinten Rensen, Korijn Schrijver.

Korijn Schrijver
Wouter Reimert